Poslanik iz Srebrenice traži od Parlamenta BiH da prekine saradnju sa Skupštinom Srbije! GOJKOVIĆ: Najoštrije osuđujemo Radetine stavove, oni nikako nisu stavovi Skupštine!
Foto: Nemanja Pančić

odgovorila

Poslanik iz Srebrenice traži od Parlamenta BiH da prekine saradnju sa Skupštinom Srbije! GOJKOVIĆ: Najoštrije osuđujemo Radetine stavove, oni nikako nisu stavovi Skupštine!

Gojkovićeva je u ime Skupštine Srbije i u svoje lično ime izrazila saučešće povodom smrti Hatidže Mehmetović

Objavljeno:

Ahmetović je danas u otvorenom pismu rukovodstvu Parlamenta BiH pozvao na prekid svake saradnje sa Skupštinom Srbije sve dok se neko ne izvini zbog komentara poslanice radikala Vjerice Radete povodom smrti predsednice Udruženja majke Srebrenice Hatidže Mehmedović.

- Njen komentar ne bih mogao nazvati ni monstruoznom. Ironiju kojom je opisala smrt žene, majke, borca, koja se borila samo za istinu i pravdu o zločinima i genocidu u Podrinju i težinu pitanja: 'ko će je sahraniti? Muž ili sinovi?' teško je i okvalifikovati osim kao uvredu za sve majke koje su dočekale da sahrane sinove i muža u protekom ratu - naveo je Ahmetović.

On je ocenio da je sramno da rukovodstvo parlamenta ćuti.

- Od Vas, kao poslanik iz Podrinja, iz Srebrenice, tražim da prekinete svaki vid saradnje sa Skupštinom Srbije, sve dok se neko ne izvini za ovo, još jedno u nizu slučajnih incidenata, zvaničnika Republike Srbije ne kazni, barem simbolično. Jer, drugačije i neće biti. Tanka je linija koja deli sferu privatnog i javnog života - naveo je Ahmetović.

- Ako prećutite i ovo, nakon svih dosadašnjih ispada srpskog ministra odbrane Aleksandra Vulina, svakodnevnih višesatnih govora presuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja i mnogih drugih koji 'žive' u političkom životu naših suseda na račun "ratnih zasluga" (svi su oni u Skupštini ili Vladi Srbije), ako ostanete nemi i gluvi na "Ćirilicu" od 10. jula ove godine gde su Srebreničane još jednom vredjali Vinko Pandurević, Vojislav Šešelj i Tomo Kovač, poslaćete poruku da ne štitite nikako ni BiH, ni žrtve koje su pale za ovu državu - navodi se u pismu Ahmetovića.

foto: Fonet

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je danas kako je navela, uvrede koje je poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta iznela povodom smrti predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmedović.

Maja Gojković je u saopštenju navela da su stavovi poslanice SRS "neprihvatljivi" kao i da "ni na koji način ne odražavaju stavove i vrednosti koje zastupa Skupština Srbije".

- Najoštrije osuđujem strašne i nedopustive uvrede poslanice, koje ne priliče nekome ko je poslanik i ugrožavaju dostojanstvo Skupštine Srbije. Narodna skupština je predstavničko telo civilizovanih i pristojnih ljudi, kakvi i jesu građani Srbije - navela je predsednica parlamenta.

Ona je u ime Skupštine Srbije i u svoje lično ime izrazila saučešće povodom smrti Hatidže Mehmetović.

- Narodna skupština nastaviće da razvija saradnju u regionu, zalažući se za veće razumevanje svih koji žive na ovim prostorima, u cilju stabilnosti i mira, koji su nam neophodni da bi se čitav region razvijao - kazala je Maja Gojković.

Poslanica SRS Vjerica Radeta napisala je na tviteru povodom smrti Hatidže Mehmedović: "Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?"

Bonus video:

Espreso intervju, Dušan Milisavljević i Dragan Vesović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.