Vučić: Kažu videli srpsku pušku, a ja sam video američke svuda! Oni prodaju gde god da stignu!
Foto: Beta

DOBAR BIZNIS

Vučić: Kažu videli srpsku pušku, a ja sam video američke svuda! Oni prodaju gde god da stignu!

Vučić je naglasio da Srbija nema čega da se stidi kad je reč o prodaji oružja

Objavljeno:

Srbija ne poklanja, već prodaje oružje, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

On je istakao da je ponosan na rezultate naše namenske industrije.

Vučić je, nakon obilaska radova na obilaznici oko Beograda, rekao da Srbija ima državnu firmu, Jugoimport SDPR, koja treba profitabilno da radi i koja prodaje oružje.

- Naš posao je da zarađujemo što je moguće više. Oborili smo rekorde prošle godine i verujem da ćemo ove prodati još više oružja“, naglasio je on na molbu novinara da prokomentariše izjavu kosovskog ministra Bedžeta Pacolija da Srbija poklanja oružje u "zamenu" za povlačenja priznanja Kosova.

Vučić je naglasio da Srbija nema čega da se stidi kad je reč o prodaji oružja. - Mi ne poklanjamo oružje. Mi prodajemo i ja se time hvalim. Posebno ću da držim otvorene sednice za narod i iznosim rezultate. Mi i puteve finansiramo iz toga što zarađujemo - rekao je on dodajući da prodajemo i zarađujemo. Istakao je da ne zna šta je smisao pomenutih optužbi sa Kosova. - To što hoće da kažu da nemaju oružje, da treba neko da ih štiti ili im smeta što sve manje zemalja priznaje nezavisnost, ili im treba veća podrška Sulejmana Ugljanina, koji je pronašao 147 država koje su priznale Kosovo. Gde nađe tih 147, a ne zna da nađe ni 47 - objasnio je Vučić. Rekao je da nije razumeo ništa iz optužbe, najavivši da će Srbija da prodaje još više, gde god je to dozvoljeno.

- Kažu „videli smo srpsku pušku tu i tamo“, a ja sam video američke puške svuda. Oni prodaju gde god sve stignu. Mi prodajemo u skladu sa međunarodnim pravom i nastavićemo time da zarađujemo novac - zaključio je Vučić. Najavio je da će, tokom posete Kini, sa kineskim kolegom Si Đipingon razgovarati o vojno-tehničkoj saradnji, te ukazao da je sada u toj zemlji ministar odbrane Aleksandar Vulin kako bi napravio dobar uvod za njegovu posetu.

Bonus video:

Espreso intervju, Dušan Milisavljević i Dragan Vesović

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.