BRNABIĆ U POSETI NJUJORŠKOJ BERZI: Predsednici na poklon donela knjigu o Nikoli Tesli! (FOTO)
Foto: Beta

Predsednica vlade srbije u poseti SAD do 26. jula

BRNABIĆ U POSETI NJUJORŠKOJ BERZI: Predsednici na poklon donela knjigu o Nikoli Tesli! (FOTO)

Premijerka i predsednica Njujorške berze razgovarale su i o zajedničkim izazovima sa kojima se suočavaju u poslu i složile su se da je važno ohrabriti žene da se što više uključe u politiku i biznis

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je Njujoršku berzu i razgovarala s predsednicom te berze Stejsi Kaningem o najvažnijim rezultatima strukturne reforme koje je Srbija sprovela, saopštila je danas Vlada Srbije.

foto: Beta

- Srbija je otvorena za poslovanje i saradnju sa vodećim svetskim kompanijama - rekla je premijerka Brnabić i dodala da je Srbija dobila priznanja vodećih međunarodnih finansijskih institucija za sprovedene reforme i da je danas lider u privlačenju direktnih stranih investicija, po oceni Fajnenšel Tajmsa.

foto: Beta

Premijerka se upisala u Knjigu utisaka i poklonila je predsednici Njujorške berze knjigu o Nikoli Tesli sa posvetom u kojoj se između ostalog navodi da je "Tesla bio jedan od najvećih naučnika i inovatora" i da je bio "snažna veza dve zemlje i dva naroda".

foto: Beta

Premijerka i predsednica Njujorške berze razgovarale su i o zajedničkim izazovima sa kojima se suočavaju u poslu i složile su se da je važno ohrabriti žene da se što više uključe u politiku i biznis i da se bore za svoje karijere i ravnopravan položaj u društvu.

U nastavku posete Njujorku, Ana Brnabić se sastala sa predstavnicima Udruženja srpskih preduzetnika (Serbian Entrepreneurs), koje su osnovali preduzetnici srpskog porekla 2016. godine u Silicijumskoj dolini, kako bi podržali razvoj srpskog startap ekosistema širom sveta.

Premijerka Srbije započela je posetu SAD sastankom sa predstavnicima Ist-Vest Instituta (East West Institute) u Njujorku, kojima je prenela da Srbija danas ima stabilnu ekonomiju i da su prioriteti njene vlade digitalizacija, obrazovanje i jačanje vladavine prava.

foto: Beta

Ona ostaje u SAD do 26. jula.

Bonus video:

Espreso intervju - Dušan Milisavljević i Dragan Vesović

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.