ŠEŠELJ PONOVO PECNUO MINISTARKU: Srpski sektolog objašnjavao šta su karakondžule, a lider radikala rekao: E, TO JE ZORANA! (VIDEO)
Foto: Fonet/Beta/Miloš Miškov

opet provocira

ŠEŠELJ PONOVO PECNUO MINISTARKU: Srpski sektolog objašnjavao šta su karakondžule, a lider radikala rekao: E, TO JE ZORANA! (VIDEO)

Šef Srpske radikalne stranke iskoristio je priliku da se nadoveže na izlaganje poznatog srpskog sektologa Dimitrija Pastuovića

Objavljeno:

Lider radikala Vojislav Šešelj ponovo je danas isprozivao ministarku saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zoranu Mihajlović, nazvavši je ni manje ni više nego karakondžulom!

Šef Srpske radikalne stranke iskoristio je priliku da se nadoveže na izlaganje poznatog srpskog sektologa Dimitrija Pastuovića koji je objašnjavao delove srpske mitologije koji beleže termine poput vampira, drekavaca i karakondžula.

- Ja ne tvrdim da vampiri postoje, već govorim o delu folklora, to pričaju ljudi, kažu knjige... Vampir koji se pominje u našem narodu nema veze sa holivudskim vampirom, lep, zgodan, visok, korpulentan...

Vampir je drugačije biće, on je u srpskoj mitologiji pihtijasto biće koje nema kosti, nema meso, on, kako pričaju stari ljudi, prolazi kroz male rupe u grobu. Nisko je, ima oko metar i 20, metar i 30, karakondžula je žensko i pominje se u pričama kada zajaše čoveka, uhvati ga za vrat, za usta i vodi ga. Na jugu je zovu omaja", naveo je sektolog Pastuović, na šta je Šešelj odmah uskočio prozivkom na račun Mihajlovićeve.

On je tako, sasvim neprimereno, ministarku u jutarnjem programu televizije Hepi nazvao upravo karakondžulom, što kolokvijalno u našem jeziku ima pogrdno značenje.

- A što da uništavamo karakondžule? Jedna se smeni, druga se pojavi - izvalio je Šešelj.

Bonus video:

Espreso intervju - Dušan Milisavljević i Dragan Vesović

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.