Vučić razgovarao s izraelskom ambasadorkom o predstojećoj poseti predsednika Rivlina!
Foto: Fonet

sastanak

Vučić razgovarao s izraelskom ambasadorkom o predstojećoj poseti predsednika Rivlina!

Ambasadorka Fišer Kam je najavila želju predsednika Rivlina da tokom posete pokaže koliko je Srbija važna Izraelu

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa izraelskom ambasadorkom Alonom Fišer Kam o predstojećoj poseti predsednika Izraela Ruvena Rivlina Srbiji, saopštio je Vučićev kabinet.

Ambasadorka Fišer Kam je najavila želju predsednika Rivlina da tokom posete pokaže koliko je Srbija važna Izraelu. Ona je prenela zahvalnost za usvajanje Zakona o restituciji imovine žrtava Holokausta bez živih naslednika, kao i za počast koja će biti odata Teodoru Herclu, otvaranjem ulice sa njegovim imenom u Zemunu.

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog prve posete jednog izraelskog predsednika Srbiji i dodao da će to biti prilika za unapredjenje političkog dijaloga, ekonomske saradnje i kulturne veze Srbije i Izraela, navodi se u saopštenju.

Dvoje sagovornika su zaključili da bi formiranje Mešovite komisije za saradnju Srbije i Izraela bilo od najvećeg značaja za razvoj odnosa dveju zemalja, dodaje se u saopštenju Vučićevog kabineta.

Izraelski mediji javili su nedavno da će Rivlin ove nedelje boraviti u poseti Hrvatskoj i Srbiji.

Predsednik Izraela bi trebalo u četvrtak da stigne u Beograd gde su, kako navode izraelski mediji, predvidjeni sastanci s Vučićem i predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Pre Srbije, Rivlin će se u Hvatskoj sastati s predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović i premijerom Andrejom Plenkovićem, i posetiće Jasenonac.

Bonus video:

Espreso intervju - Dušan Milisavljević i Dragan Vesović

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.