DAČIĆ NA SKUPU PACIFIČKE ALIJANSE U MEKSIKU: Zahvalan sam Čileu što ne priznaje Kosovo!
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Sastanak

DAČIĆ NA SKUPU PACIFIČKE ALIJANSE U MEKSIKU: Zahvalan sam Čileu što ne priznaje Kosovo!

Dva ministra razmenila su mišljenja i stavove o najvažnijim spoljnopolitičkim izazovima sa kojima se obe države sučeljavaju

Objavljeno:

Na marginama 13. skupa na vrhu Pacifičke alijanse koji se održava u Meksiku, prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić imao je radni sastanak sa ministrom inostranih poslova Čilea Robertom Ampuerom Espinosom.

U sadržajnom i prijateljskom razgovoru, dva ministra spoljnih poslova dali su pozitivnu ocenu trenutne bilateralne saradnje i saglasili su se da je potencijal za njihov dalji razvoj, pre svega na polju privredne saradnje, veoma velik.

Šef srpske diplomatije zahvalio je sagovorniku na principijelnoj poziciji Čilea u poštovanju principa teritorijalnog integriteta i međunarodnog prava, kao i na istrajnom i čvrstom stanovištu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavinsosti Kosova.

foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Dva ministra razmenili su mišljenja i stavove o najvažnijim spoljnopolitičkim izazovima sa kojima se obe države sučeljavaju, kao i o značaju i benefitima pridruženog članstva Srbije Pacifičkoj alijansi - regionalne platforme pre svega okrenute unapređenju privredne saradnje.

foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Ministar Dačić je u cilju daljeg unapređenja prijateljskih veza pozvao čileanskog kolegu da poseti Srbiju.

Bonus video:

Espreso intervju - Dušan Milisavljević i Dragan Vesović

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.