NE ZNAM ŠTA PACOLI MOŽE DA DOPRINESE NOVOM PAZARU NI SANDŽAKU! Posle pisma Ugljanina, reagovao i RASIM LJAJIĆ!
Foto: Zorana Jevtić

sporna poseta

NE ZNAM ŠTA PACOLI MOŽE DA DOPRINESE NOVOM PAZARU NI SANDŽAKU! Posle pisma Ugljanina, reagovao i RASIM LJAJIĆ!

Ljajić je za "Pink" rekao da je poziv načinjen na "sopstvenu štetu",

Objavljeno:

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je poziv predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmana Ugljanina da Bedžet Pacoli, u funkciji ministra spoljnih poslova Kosova, poseti Novi Pazar, kontraproduktivan i da ne vodi rešavanju problema.

Ljajić je za "Pink" rekao da je poziv načinjen na "sopstvenu štetu", te da ne vodi rešavanju praktičnih problema sa kojima se ljudi u Sandžaku suočavaju.

- Ne znam šta Pacoli može da doprinese, šta može da pomogne na bilo koji način Novom Pazaru ili Sandžaku - istakao je ministar.

Rasim Ljajić rekao je danas da vlasti u Prištini, uvođenjem nameta od 30 odsto na uvoz voća, povrća i kukuruza, nastavljaju sa praksom carinskih ili vancarinskih barijera kada im to odgovara.

Ljajić je za "Pink" rekao da je, kao odgovor na taj postupak, potrebno izvršiti pritisak na Evropsku komisiju i razmisliti o praktičnim merama prema kosovskim institucijama.

- Sa jedne strane treba da izvršimo pritisak pre svega na Evropsku komisiju koja bi morala da se oglasi i reaguje, jer je CEFTA sporazum ozbiljno ugrožen ovakvim potezima. Sa druge strane, da vidimo da li možemo neke praktične mere da preduzmemo prema kosovskim institucijama - naveo je ministar.

On je istakao da se CEFTA sporazum ne može koristiti "kao švedski sto".

- Ne možete da uzmete šta vam odgovara, a ako ne odgovara da uvodite ovakve vrste vancarinskih barijera - kazao je Ljajić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.