OGLASIO SE VOJNI SINDIKAT: Vulin je PLATIO radnike za proslavu godišnjice Pokreta socijalista, ali uz DAVANJE INSTRUKCIJA ŠTA DA KAŽU!
Foto: Beta/Emil Vas

TRAŽE DA POKAŽE UGOVORE

OGLASIO SE VOJNI SINDIKAT: Vulin je PLATIO radnike za proslavu godišnjice Pokreta socijalista, ali uz DAVANJE INSTRUKCIJA ŠTA DA KAŽU!

- Zbog čistih računa i zarad javnosti bilo bi dobro da se na sajtu Ministarstva odbrane objavi ugovor o angažovanju ljudi, ponuda menija, radni nalozi, radne liste, i naravno fiskalni računi, navodi se u pismu...

Objavljeno:

Vojni sindikat Srbije (VSS) saopštio je da su zaposleni iz Vojne ustanove "Dedinje", angažovani za proslavu godišnjice Pokreta socijalista, isplaćeni, ali uz davanje instrukcija šta da kažu.

Taj sindikat je u otvorenom pismu ministru odbrane Aleksandru Vulinu, napisao da je to za njih "velika sindikalna pobeda", ali da bi bilo dobro da se na sajtu Ministarstva objavi ugovor o angažovanju ljudi.

"Zbog čistih računa i zarad javnosti bilo bi dobro da se na sajtu Ministarstva odbrane objavi ugovor o angažovanju ljudi, ponuda menija, radni nalozi, radne liste, i naravno fiskalni računi. Tako bismo razjasnili ponajbolje da je sve izmireno prema državi, onako kako je to po zakonu", navodi se u pismu.

Vojni sindikat juče je optužio Vulina da je protivzakonito angažovao osoblje Vojne ustanove "Dedinje" za proslavu godišnjice Pokreta socijalista na čijem je čelu i da im za taj angažman ništa nije plaćeno.

Za proslavu godišnjice tog pokreta iz Vojne ustanove "Dedinje" angažovana su dva šefa sale, devet konobara i dva kuvara.

"Vi ne shvatate, da je cilj VSS postignut. I da je angažovanje botova, (i to znamo) i potonje saopštenje Vašeg pokreta u kome su iznete uvrede na račun prvog i jedinog reprezentativnog sindikata minorne u odnosu na činjenicu, da su naše kolege uspele da naplate svoju trud i znoj, posle našeg istupanja u javnosti. To nam je, na žalost jedini način da sa Vama komuniciramo jer od kada ste ministar odbrane uporno izbegavate sastanke sa reprezentativnim sindikatom, iako Vam je to zakonska obaveza", stoji u pismu.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.