BURNA RASPRAVA U SKUPŠTINI, ŠEŠELJEV SIN OPLEO PO LONČARU: Optužio ministra zdravlja, u raspravi pomenuti Mengele, zemunski klan i EKSPERIMENTI NA LJUDIMA
Foto: Filip Plavčić, Fonet

sukob

BURNA RASPRAVA U SKUPŠTINI, ŠEŠELJEV SIN OPLEO PO LONČARU: Optužio ministra zdravlja, u raspravi pomenuti Mengele, zemunski klan i EKSPERIMENTI NA LJUDIMA

Šešelj je kritikovao predložene zakone

Objavljeno: 16:41h

Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj kritikovao je danas predložene zakone kojima se reguliše oblast doniranja organa, tkiva i ćelija, ali i ministra zdravlja Zlatibora Lončara navodeći da on ne može da obavlja tu funkciju zbog nadimka "doktor Smrt".

- Obrazloženja zakona su tragikomična, zakoni bi trebalo da se povuku ukoliko poštujemo ljudska prava, ne treba pored svih postojećih represija primenjivati i one kojima se direktno napada ljudsko telo - rekao je Aleksandar Šešelj.

Poslanici danas raspravljaju o predlogu zakona o ljudskim ćelijama i tkivima i zakona o presadjvanju ljudskih organa koji predviđa da je svaki punoletni građanin potencijalni donor.

Nakon kritike zakona, on je kazao i da ne može da ih obrazlaže ministar koji ima nadimak "doktor Smrt".

- Ja ne znam da li je to tačno, ali mediji pišu, ima slika sa pripadnicima zemunskog klana. Dakle on ne može da bude ministar dok se tako nešto ne reši - rekao je Aleksandar Šešelj.

Nakon toga ga je prekinuo predsedavajući parlamenta Vladimir Marinković, koji mu je poručio da mora da poštuje gosta, a reagovao je i ministar zdravlja koji je poručio sinu Vojislava Šešelja da treba još da čita.

- Iz svega ovoga zaključujem da vi još treba da čitate - rekao je Lončar.

U raspravu se potom uključio i poslanik Srpske napredne stranke Alekandar Martinović koji je kazao da je predsedavajući Đorđe Milićević trebalo da opomene Aleksandra Šešelja.

foto: Printscreen/Youtube/ NSPM NSPM

- Zna se ko je u istoriji bio "doktor Smrt", Jozef Mengele koji je vršio eksperimente "in vivo" na ljudima, uporediti ministra zdravlja sa njim je neviđena bruka i sramota i morali ste da reagujete - kazao je Martinović.

Bonus video:

Espreso intervju, Marko Milosavljević

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.