VUČIĆ DANAS U VRNJAČKOJ BANJI: Prvo kamen-temeljac, pa svečana akademija na platou ispred crkvenog broda
Foto: Beta/Milan Obradović

poseta

VUČIĆ DANAS U VRNJAČKOJ BANJI: Prvo kamen-temeljac, pa svečana akademija na platou ispred crkvenog broda

Novi objekat finansiraće se delom iz sopstvenih, a delom iz kreditnih sredstava

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanosti polaganja kamena-temeljca za izgradnju hotela "Splendor" u okviru Specijalne bolnice "Merkur" u Vrnjačkoj Banji.

Nakon toga, Vučić će prisustvovati svečanoj akademiji na platou ispred Crkvenog broda.

Ukupan smeštajni kapacitet budućeg luksuznog hotela biće 58 soba i apartmana, ukupna površina objekta biće 6.500 metara kvadratnih, a ova investicija je vredna oko četiri miliona evra.

Kako je saopšteno iz specijalne bolnice, za "Merkur" je ovo značajan trenutak, kao i za Vrnjačku Banju, jer će obeležiti početak stvaranja novog turističkog kompleksa kakav još ne postoji u banji.

Za realizaciju ovog projekta, kako se navodi, dobijena je podrška državnih institucija, što ukazuje na njegov značaj za državu Srbiju. Navodi se da je Specijalna bolnica Merkur u prethodnoj deceniji uložila značajna sopstvena sredstva u modernizaciju opreme, postojećih i izgradnju novih objekata.

Vizija daljeg razvoja ove ustanove bazira se na liderskoj poziciji ne samo u zemlji, već i u regionu. Da bi se to realizovalo bilo je neophodno da se izgradi objekat za pružanje usluga zdravstvenog turizma najvišeg nivoa i kvaliteta, kako za domaćeg tako i za inostranog, visoko platežnog i zahtevnog gosta.

Dodatni sadržaji uključiće wellness i Spa centar (koji će se prostirati na 1.000 m2 sa otvorenim i zatvorenim bazenom, masažama i tretmanima), fitneš centar, estetsku medicinu, multifunkcionalnu salu, medicinski blok sa kompletnom dijagnostikom i terapijama, sa svim pratećim sadržajima jednog savremenog spa i medicinskog centra.

Novi objekat finansiraće se delom iz sopstvenih sredstava, a delom iz kreditnih sredstava, za šta postoje ekonomska opravdanost i neophodne saglasnosti, tako da će poslovanje ustanove funkcionisati nesmetano, saopšteno je iz Specijalne bolnice Merkur.

Bonus video:

Espreso intervju, Marko Milosavljević

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.