ŠKOLA NIJE KRIVA, SVE POTIČE IZ PORODICE! Šarčević: Posao za 155 psihologa u školama u Srbiji u cilju borbe protiv narkomanije
Foto: Beta / Slobodan Miljević

borba je počela

ŠKOLA NIJE KRIVA, SVE POTIČE IZ PORODICE! Šarčević: Posao za 155 psihologa u školama u Srbiji u cilju borbe protiv narkomanije

Briga roditelja za svoje dete mora da bude velika - rekao je Šarčević

Objavljeno:

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas da će od prvog septembra u školama širom Srbije biti zaposleno 155 psihologa u cilju borbe protiv narkomanije.

Šarčević je za televiziju Prva rekao da su u toj borbi najvažniji roditelji, koji moraju da brinu za svoju decu i da saradjuju sa školama na prevenciji i borbi sa narkomanijom jer, kako je rekao, "sve potiče iz porodice".

- Škola nije jedino i glavno mesto, jer sve potiče iz porodice. Briga roditelja za svoje dete mora da bude velika. Mi smo u sistemskom Zakonu o obrazovanju postavili mnoge stvari. S jedne strane edukacije, s druge saradnja i s treće kazna za one koji to ne rade - rekao je Šarčević za televiziju Prva.

Šarčević je kazao da je Ministarstvo prosvete stožer ideje Komisije za borbu protiv narkomanije u okviru koje se saradjuje sa drugim ministarstvima. "Škole rade. Imaju programe prevencije droge", rekao je Šarčević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.