ČEDA JOVANOVIĆ U SREBRENICI: Sećanje na 8.372 pobijena Bošnjaka najjasnija je slika ludila koje nam i dalje diše za vratom!
Foto: Beta / Almir Razić

Komemoracija u potočarima

ČEDA JOVANOVIĆ U SREBRENICI: Sećanje na 8.372 pobijena Bošnjaka najjasnija je slika ludila koje nam i dalje diše za vratom!

Lider LDP oglasio se iz Srebrenice

Objavljeno:

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović poručio je danas u Potočarima, gde prisustvuje obežavanju 23. godišnjice od genocida počinjenog u julu 1995. godine, da je sećanje na ljude koji su stradali najjasnija slika ludila koje postoji i koje nam i danas diše za vratom.

- Dolazim ovde godinama i dolazim zbog Bosne, Bošnjaka, mog naroda, zbog naše dece, zbog ljudi. Kakva poruka odavde može da ode? Čini mi se da su Bošnjaci ovde stradali jednom pre 23 godine, a da moj narod i svi oni koji negiraju srebrenički genocid stradaju svakog dana. Ovde odavno ne dolazim zbog toga što tih 8.372 popisanih ljudi smatram žrtvama. Oni više nego naša pamet čuvaju to malo mira što imamo ovde među nama. Sećanje na njih je najjasnija slika tog ludila koje postoji i koje nam i danas diše za vratom - poručio je Jovanović.

On je dodao kako zlo i dalje potiskuje dobro, kao i laž istinu, i da iz tog razloga ne može da nam bude bolje.

- Dok ne budemo imali snagu da pobedimo činjenicu da još uvek zlo potiskuje dobro i laž istinu, nišani će mnogo više činiti za mir i za budućnost nego mi živi - rekao je lider LDP.

Podsećamo, komemoracija Bošnjacima nastradalim tokom ofanzive srpskih snaga na Srebrenicu u julu 1995. godine, održaće se danas u Memorijalnom centru u Potočarima.

Početak komemorativnog programa bio je najavljen za 11:30 časova, kada su brojne delegacije položile vence i odale poštu stradalima. Zatim će uslediti verski deo komemoracije i sahrana posmrtnih ostataka 71 srebreničke žrtve, koji su identifikovani od prošle godine.

Najmlađa žrtva, koja će biti sahranjena ove godine je 16-ogodišnji Vesid Ibrić, dok je Šahin Halilović, koji je imao 71 godinu kada je ubijen, najstarija žrtva koja će biti sahranjena 11. jula ove godine u Potočarima.

Komemorativni skup u Potočarima obezbeđivaće policija Republike Srpske, uz podršku svih bezbednosnih agencija u BiH.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.