Lončar da podnese ostavku, jer ništa nije urađeno na prevenciji narkomanije kod mladih!
Foto: Fonet

dosta je bilo

Lončar da podnese ostavku, jer ništa nije urađeno na prevenciji narkomanije kod mladih!

Protiv droge u svakoj normalnoj zemlji bore se pre svega Ministarstvo unutrašnjih poslova i tužilaštvo

Objavljeno:

Zamenica predsednika pokreta Dosta je bilo (DJB) Branka Stamenković pozvala je danas ministra zdravlja Zlatibora Lončara da podnese ostavku, navodeći da će jedino tako preuzeti odgovornost što na prevenciji narkomanije kod mladih "ništa nije urađeno tokom prethodne četiri godine".

Reagujući na održavanje prve sednice Komisije za borbu protiv narkomanije u školama nakon što su nedavno četiri mlade osobe u Srbiji umrle zbog predoziranja, ona je navela da je ministar "oćutao javnosti i roditeljima da ta komisija postoji od 2014. godine".

- Komisija je formirana iste godine kada je Zlatibor Lončar preuzeo upravljanje Ministarstvom zdravlja ali rezultati rada te komisije su siromašni. Dve trećine aktivnosti predvidjenih strategijom za borbu protiv narkomanije nije sprovedeno i to se pravda nedostatkom novca - kazala je funkcionerka DJB.

Ona je ocenila da se protiv droge "u svakoj normalnoj zemlji bore pre svega Ministarstvo unutrašnjih poslova i tužilaštvo".

- Pozivam ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da preduzme sve neophodne korake koji su u njegovoj ingerenciji. Vrlo lako se dolazi do informacija gde se i po kojoj ceni prodaju jeftine sintetičke droge. Ne razumem zašto naša policija i tužilaštvo nisu aktivniji, naročito nakon što smo imali ovako tragičan epilog - kazala je Branka Stamenković.

Bonus Video:

Espreso intervju - Borko Stefanović

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.