HOĆE SRBE NA SRBE: Priština još jednom posegla za nasiljem u pokušaju da nas prisile da priznamo vojsku Kosova!
Foto: Beta/ Goran Stanković

reagovanje vulina

HOĆE SRBE NA SRBE: Priština još jednom posegla za nasiljem u pokušaju da nas prisile da priznamo vojsku Kosova!

Naoružani dugim cevima maskirani pripandici kosovske policije sa desetak džipova blokirali su jutros oko šest sati kuće u Gornjem Kuscu kod Gnjilana

Objavljeno:

Jake snage kosovske policije upale su jutros u dva srpska sela u kosovskom pomoravlju gde su izvršile pretres nekoliko srpskih kuća i ustanova i priveli čak pet osoba.

Naoružani dugim cevima maskirani pripandici kosovske policije sa desetak džipova blokirali su jutros oko šest sati u Gornjem Kuscu kod Gnjilana kuće Radovana Stojkovića, načelnika kosovsko-pomoravskog okruga i Jovana Denića direktora ogranka Nacionalne službe za zapošljavanje ali i donedavnog pripadnika kosovskih bezbednosnih snaga.

Kosovska policija potvrdila je danas da je u regionu Gnjilana uhapsila pet ljudi zbog delatnosti protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova. Među njima su kako se navodi u medijima privedeni načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Gnjilanu Jovan Denić.

Ovim povodom oglasio se srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, a evo šta je rekao:

- Pošto ni uz ogroman pritisak velikih sila nisu uspeli da slome predsednika Vučića da prihvati formiranje vojske Kosova i pošto vide da Srbi na Kosovu i Metohiji misle isto što i njihov predsednik, vlasti u Prištini su još jednom posegle za nasiljem u pokušaju da prisile Srbe da postanu deo vojske koju ne žele i ne priznaju - izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući nove hapšenja Srba u Gnjilanu.

Dodao je još i da je "ovo neuvijena pretnja kojom žele da pokažu šta su sve spremni da urade i na severu Kosova i Metohije, ali i jasan pokazatelj za šta bi koristili vojsku Kosova ako bi je ikada formirali."

- Zato im i trebaju Srbi u vojsci da ih koriste protiv Srba i da kao mnogo puta u istoriji Srbi hapse i ubijaju Srbe. Ako međunarodna zajednica hoće razgovore moraće da obuzda Prištinu i da ih primora na sprovođenje sporazuma, od formiranja ZSO pa do suda za ratne zločine OVK. Svi uhapšeni Srbi moraju biti oslobođeni i mora im biti omogućeno da se bez nasilja i pretnji brane sa slobode - zaključio je ministar Vulin.

Bonus Video:

Espreso intervju - Borko Stefanović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.