Sad kada je srušio kuću Đure Jakšića, Tomin sin da preseli bagere na Savski nasip i sruši vilu svog tatice!
Foto: Fonet/Fonet/Nemanja Pančić

RADETA OPET PROVOCIRA

Sad kada je srušio kuću Đure Jakšića, Tomin sin da preseli bagere na Savski nasip i sruši vilu svog tatice!

Poslije decenije osipanja i propadanja bez ičije brige, proteklog vikenda građevinske mašine uklonile su kuću Đure Jakšića u Kragujevcu

Objavljeno:

Kuća Đure Jakšića, u Karađorđevoj ulici u centru Kragujevca, više ne postoji. Ovaj događaj nije promakao ni potpredsednici Srpske radikalne stranke, Vjerici Radeti, koja se ovim povodom oglasila na Tviteru i predložila, da sada kada "je Dragičin sin srušio kuću Đure Jakšića", preseli bagere na Savski nasip i "da sruše konačno vile Tome Nikolića". Ona ne samo da je dala "predlog" nego je optužila sina Tome Nikolića za rušenje kuće velikog srpskog pesnika i slikara.

Podsetimo, poslije decenije osipanja i propadanja bez ičije brige, proteklog vikenda građevinske mašine uklonile su kuću Đure Jakšića u Kragujevcu. Reč je, inače, o kući u kojoj je tokom službovanja u Šumadiji, krajem 19. veka, živeo poznati srpski pesnik i slikar. Nije čak uspela da postane ni spomen kulture, kada je to pre nekoliko godina bilo predlagano pod izgovorom da nema dovoljno umetničkih i istorijskih vrednosti.

Radetin Tvit nije ostao bez reakcija, pa su usledili komentari tviteraša, iziritiranih ovim događajem.

Premestiće bagere, rekao je jedan od tviteraša, ali zašto?

Očigledno, prema njegovom mišljenju, ne iz razloga koji navodi Vjerica Radeta.

Nisu svi komentari bili komentari podrške, u jednom čak stoji i "škakljivo pitanje" upućeno potpredsednici SRS-a.

Pre nekoliko dana situacija na Savskom nasipu ponovo se zahuktala.

Podsetimo, nakon protesta biciklista i postavljanja rampi, na nasip su izašli i nezadovoljni vikendaši što je dovelo do novih tenzija. Razlog njihovog protesta bilo je upravo postavljanje rampi i zabrana vožnje automobilima i kamionima po Savskom nasipu.

Rampe su tražili biciklisti da bi mogli bezbedno da voze Savskim nasipom, no kada su rampe postavljene pobunili su se vikendaši. Dodajući, kako su u javnosti "trn u oku" postali, tek nakon što se saznalo da im je komšija bivši predsednik Tomislav Nikolić, te da kao i oni i on ima vikendicu na Savskom nasipu.

Tokom protesta vikendaša, ekipama novinara nije bilo dopušteno da se približe kući bivšeg predsednika, niti da je fotografišu. Tada se na Tviteru pojavila fotka Šijanovog i Šešeljevog sina, koji navodno brane kuću Nikolića.

Podsećamo, čuvare na rampama traže i vikendaši i biciklisti.

Prvi, kako bi im se rampa otvarala uz plaćanje za prolaz. Drugi da bi obezbeđenje sačuvalo rampu, jer sumnjaju da će je neko odneti.

Bonus Video:

Espreso intervju - Borko Stefanović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.