RUŽIĆ: Najveći uspeh Ministarstva je usvajenje 14 zakona!
Foto: Beta

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

RUŽIĆ: Najveći uspeh Ministarstva je usvajenje 14 zakona!

Ministar je istakao da je važno omogućiti da izvod iz matične knjige građani mogu da izvade bilo gde, ne samo u mestu rođenja

Objavljeno:

Najveći uspeh Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u prethodnih godinu dana je usvajanje 14 zakona, rekao je resorni ministar Branko Ružić.

On je, gostujući u TV Prva, istakao i važnost Zakona o e-upravi, za koji kaže da ide u korak sa digitalizacijom.

- To nije tehničko-tehnološki proces, nego društveni proces. Uspeli smo da sve matične knjige provedemo u elektronski oblik. Oko 30 miliona podataka su prevedeni u elektronski oblik - rekao je on.

Ružić je rekao da nema potrebe da se građani maltretiraju tako što će da uzimaju izvode iz matičnih knjiga, venčanih, umrlih i najavio da će i državljanstvo do kraja godine biti u elektronskom obliku.

Takođe, ministar je istakao da je važno omogućiti da izvod iz matične knjige građani mogu da izvade bilo gde, ne samo u mestu rođenja.

Upitan šta se dešava sa najsiromašnijim lokalnim samoupravama, Ružić je odgovorio da je evidentan trend infrastrukturnih projekata urađenih na jugu zemlje i dodao da je Niš sada postao infrastrukturno čvorište, privredni i univerzitetski centar.

Ministarstvo je, istakao je, fokus stavilo na opštine koje su nerazvijene, kako bi imale "neko svetlo na kraju tunela".

Bonus Video:

Espreso intervju - Nikola Jovanović

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.