MIHAJLOVIĆ: Prokop uskoro dostupan osobama sa invaliditetom!
Foto: Beta/Miloš Miškov

druga faza radova u toku

MIHAJLOVIĆ: Prokop uskoro dostupan osobama sa invaliditetom!

Kako je rekla, sa Prokopa sada polazi 200 vozova, a pojačane su i linije GSP-a do nove železničke stanice.

Objavljeno:

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, izjavila je da je u toku druga faza radova na novoj železničkoj stanici Prokop i da će stanica uskoro dobiti liftove i pokretne stepenice kako bi se olakšao pristup osobama sa invaliditetom.

- To je za nas trenutno prioritet i na tome se radi, ali potrebno je vreme da se sve uradi kako bi Prokop postao jedna od najmodernijih železničkih stanica u Evropi - rekla je Mihajlovićeva novinarima nakon otvaranja prve multimedijalne izložbe o infrastrukturi, u zgradi dojučerašnje Glavne železničke stanice u Beogradu.

Kako je rekla, sa Prokopa sada polazi 200 vozova, a pojačane su i linije GSP-a do nove železničke stanice.

- Građani neće trpeti, kao što ni sada ne trpe. Pojačane su autobuske i trolejbuske linije do Prokopa, a završene su i pristupne saobraćanice. Biće sagrađeni i tržni centri, ali to je komercijalni deo koji se dogovora sa privatnim inestitorima - kazala je Mihajlović.

Upitana gde će nakon izlaganja na izložbi u Glavnoj železničkoj stanice građani ubuduće moći da vide Titov "Plavi voz", ministarka je rekla da se čeka predlog "Železnica Srbije".

- Mi smo za to da "Plavi voz" treba da se vidi jer predstavlja duh jednog vremena, razgovaraćemo o tome sa "Železnicama Srbije", rekla je Mihajlović.

Bonus Video:

Espreso intervju - Nikola Jovanović

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.