LDP, DS, SDS: Samo ovako možemo da pobedimo Vučića!

Hoće li pasti dogovor?

LDP, DS, SDS: Samo ovako možemo da pobedimo Vučića!

Lideri tri opozicione stranke poručili da neće propustiti priliku za savez jer samo tako mogu da se suprotstave SNS-u
Objavljeno: 22.01.2016. 14:41h
Konačnog dogovora još nema, ali je korak ka njemu napravljen!

Novi DOS je rođen? 20 predstavnika stranaka opozicije protiv Vučića!

Nakon sastanka u sedištu LDP-a, predstavnici te stranke, DS-a i SDS-a poručili su da im je cilj da naprave kvalitetan dogovor jer je ovo šansa koju ne smeju da propuste.

Twitter


- Veoma smo blizu dogovora i na sledećim sastancima ćemo uskladiti plan i program i izaći u javnost sa time. Nećemo trule aranžmane, već jaku koaliciju - rekao je Čedomir Jovanović.

Predsednik SDS Boris Tadić rekao je da su sva neslaganja "ostavljena po strani". Na pitanje Espresa da li je njegov uslov za saradnju bio da ga ostali podrže sledeće godine na predsedničkim izborima, on je odgovorio:

- Nije mi to bilo ni na kraj pameti. Oko predsedničkih izbora ćemo se zajedno dogovarati kad budu došli na dnevni red.

Prema rečima učesnika sastanka i lokalni odbori su stupili u kontakt i takođe razgovaraju o ujedinjenom nastupu.Kao posebnu predizbornu aktivnost, predstavnici DS, SDS i LDP su napomenuli da će se boriti za medijske slobode jer one u "režimu Aleksandra Vučića ne postoje".

Kako Jovanović ističe, na prošlom sastanku bilo je tenzija jer su prvi put posle mnogo vremena u tom broju seli zajedno da razgovaraju, ali nije bilo uvreda i psovki kako su pojedini mediji pisali. Sve što dalje budu iznosili u javnost biće razultat zajedničkog dogovora svih strana.

(M.R.I.)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media