Radojičić: Grad je spreman za potencijalne vanredne situacije
Foto: Beta

gradski štab za vanredne situacije

Radojičić: Grad je spreman za potencijalne vanredne situacije

Na sednici su usvojene mere koje će biti neophodne u narednom periodu jer se očekuje da će biti visoke temperature, rekao je on

Objavljeno: 15:56h

Grad Beograd je potpuno spreman za potencijalne vanredne situacije tokom letnjeg perioda, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije kojom je predsedavao.

On je novinarima rekao da je na sednici, održanoj u Starom dvoru, formiran štab i dat predlog za stručno operativne timove po određenim oblastima koje su značajne za grad, za njegovu bezbednost i sigurnost.

- Ljudi iz određenih oblasti su dali izveštaje o prethodnom radu štaba, o stanju vodotoka, o hidrometeorološkoj prognozi, kao i o bezbednosti vode - rekao je on i dodao da su ti izveštaji sasvim u redu.

Takođe, naveo je Radojičić, na sednici su usvojene mere koje će biti neophodne u narednom periodu jer se očekuje da će biti visoke temperature.

- U pitanju su mere i preporuke kojih se moramo držati da bi se povećala bezbednost naših građana - dodao je gradonačelnik.

Sednici su prisustvovali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, direktori gradskih preduzeća...

Bonus Video:

Espreso intervju - Zoran Đorđević

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.