NAJOŠTRIJE OSUĐUJEMO SKANDALOZNU ODLUKU PRIŠTINE: Kancelarija za Kosovo i Metohiju reagovala zbog zabrane Vulinu da poseti Kosovo na Vidovdan!
Foto: mod.gov.rs

poseta na vidovdan

NAJOŠTRIJE OSUĐUJEMO SKANDALOZNU ODLUKU PRIŠTINE: Kancelarija za Kosovo i Metohiju reagovala zbog zabrane Vulinu da poseti Kosovo na Vidovdan!

Iz Kancelarije su rekli da je jasno da je takva odluka doneta u koordinaciji Prištine i Evropske službe za spoljne poslove s namerom da se ponizi Srbija

Objavljeno:

- Najoštrije osuđujemo skandaloznu odluku Prištine i posrednika u briselskom dijalogu da se ministru odbrane Republike Srbije Aleksandru Vulinu na Vidovdan zabrani poseta Kosovu i Metohiji - naveli su u saopštenju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije su rekli da je jasno da je takva odluka doneta u koordinaciji Prištine i Evropske službe za spoljne poslove s namerom da se ponizi Srbija. - Ova odluka je tim gora što dolazi posle pristanka prištinske strane na sastanku u nedelju u Briselu da se pridržava do sada postignutih sporazuma, i ponaša sa uvažavanjem i poštovanjem prema strani sa kojom, navodno, želi dogovor. Poseta ministra Vulina najavljena je u skladu sa ustaljenim procedurama i njeno onemogućavanje jeste najgrublje kršenje Sporazuma o posetama zvaničnika, čiji je garant upravo Evropska unija - rekli su iz Kancelarije, i dodali da su predstavnici pojedinih država proteklih dana, takođe, probali da u našoj zemlji uvedu verbalni delikt, pokušavajući da našim državnim zvaničnicima sugerišu kakvu bi vrstu poruka trebalo da upute na Vidovdan, što je događaj bez presedana u diplomatskoj praksi. - Ministar Vulin će u vezi sa ovim pitanjem održati hitne konsultacije sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, o čijoj sadržini će javnost biti blagovremeno obaveštena - naveli su.

Bonus video:

Zoran Đorđević, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.