POMINJAO USTAŠKI NOŽ I LOGORE! Šešeljev sin napravio opštu FRKU u Strazburu, a zatim se oglasio i Plenković!
Foto: Filip Plavčić

neverovatno!

POMINJAO USTAŠKI NOŽ I LOGORE! Šešeljev sin napravio opštu FRKU u Strazburu, a zatim se oglasio i Plenković!

Izgleda da je, kada se balkanci skupe u nekoj evropskoj insitutciji, teško izbeći međusobne uvrede i prebacivanja za prošlost

Objavljeno:

Poslanik SRS Aleksandar Šešelj, sin Vojislava Šešelja napavio je haos na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu kada je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji se obraćao skupštini, optužio da glorifikuje Jasenovac i tretira Srbe kao građane drugog reda. Predsedavajuća je Šešelja prekinula u izlaganju i opomenula, ali Plenković je uspeo da mu odgovori na sličan način - pominjući veliku Srbiju.

Izgleda da je, kada se balkanci skupe u nekoj evropskoj insitutciji, teško izbeći međusobne uvrede i prebacivanja za prošlost.

- Koliko ja razumem, Savet Evrope se bori za demokratiju i vladavinu prava. Danas pred sobom imamo čoveka koji glorifikuje Jasenovac, koncentracioni logor za 700.000 Srba, Jevreja i Roma, koji glorifikuje Blajburg, lidera neonacističkog režima u srcu Evrope koji tretira Srbe kao građane drugog reda - rekao je Šešelj, pre nego što ga je prekinula predsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Lilijan Mari Paskije iz Švajcarske.

Ona je ubrzo Šešelju oduzela reč.

- Moram vas prekinuti. Molim vas da poštujete gosta i promenite ton, na šta sam vas i juče upozorila - rekla je ona.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković, koji je održao govor i učestvovao u raspravi u Parlamentarnoj skupštini, vrlo je oštro odgovorio Šešelju, iznevši, kako prenosi N1, podatke o SRS, stranci kojoj Šešelj pripada i koju je utemeljio njegov otac Vojislav Šešelj.

Plenković o velikoj Srbiji

- Što se tiče komentara Šešelja, mislim da je on živi primer izreke da jabuka ne pada daleko od stabla. Vi predstavljate političku stranku čiji program i statut, a što ova Parlamentarna skupština treba da zna, podržava program 'Velike Srbije' koja bi uključivala teritoriju Bosne i Hercegovine i Hrvatske - rekao je Plenković, čiji je odgovor pozdravljen aplauzom.

Sličnu stvar Šešelj je priredio i juče nakon izlaganja hrvatske ministarke spoljnih i evropskih poslova poslova Marije Pejčinović Burić. Nju je pitao kada će Hrvatska 'vratiti republiku srpsku krajinu ljudima koji su pobegli od ustaškog noža'.

Bonus video: POSTAVILI SMO BEOGRAĐANIMA PITANJA SA TESTA IZ SRPSKOG JEZIKA ZA MALU MATURU

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.