SKUPŠTINA GRADA USVOJILA ODLUKU O IZGRADNJI METROA! Folić: Nastavljamo sa trendom usvajanja planskih odluka za razvoj grada!
Foto: AP

odluka donesena

SKUPŠTINA GRADA USVOJILA ODLUKU O IZGRADNJI METROA! Folić: Nastavljamo sa trendom usvajanja planskih odluka za razvoj grada!

Odbornici su, između ostalog, usvojili i više planova i izmena i dopuna planova generalne i detaljne regulacije za delove mnogih opština

Objavljeno:

Skupština grada Beograda usvojila je danas predlog odluke o izradi plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu, sa elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema.

Odbornici su, između ostalog, usvojili i više planova i izmena i dopuna planova generalne i detaljne regulacije za delove opština Obrenovac, Novi Beograd, Zemun, Surčin, Voždovac, Zvezdara, Rakovica, Mladenovac i Lazarevac.

Glavni urbanista Milutin Folić je rekao da se nastavlja sa trendom usvajanja planske dokumentacije, koja je osnov za planski razvoj grada.

- Na ovaj način borimo se protiv divlje gradnje i omogućavamo legalnim investitorima da dođu u Beograd i ulažu svoj novac od koga kasnije gradimo infrastrukturu i tako razvijamo grad - rekao je Folić.

Bonus Video:

Espreso intervju - Zoran Đorđević

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.