JEREMIĆ: Radi se na opozicionom savezu, intenzivno se vode razgovori!
Foto: Fonet

planovi

JEREMIĆ: Radi se na opozicionom savezu, intenzivno se vode razgovori!

Jeremić je rekao da se zalažu za zajednički nastup svih koji žele promenu ove pogubne vlasti

Objavljeno:

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da se intenzivno vode razgovori o formiranju opozicionog saveza i da će Narodna stranka biti njegov temelj.

- Zalažemo se za zajednički nastup svih koji žele promenu ove pogubne vlasti. Pružamo ruku svima i sa leve i sa desne strane. Najvažniji uslov za ulazak u budući savez je da nema saradnje sa režimom u bilo kom obliku. Tu ne sme biti kalkulacija i kompromisa - rekao je Jeremić sinoć na osnivačkoj skupštini Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac.

Jeremić je ocenio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uplašen jer je pred njim "žaba kosovske izdaje koju je nekom spolja obećao da će progutati" prilikom dolaska na vlast. - Račun sada dolazi na naplatu. Režim će u narednim mesecima pokušati da predstavi potpis koji će omogućiti Prištini stolicu u UN kao jedini način da se izbegnu rat, krvoproliće i nesreća. Ništa nije dalje od istine Srbiji ne prete nikakvi sukobi niti sankcije ako ne omogući Kosovu članstvo u UN, ali će kazna doći Aleksandru Vučiću zato što nije ispunio obećanje - rekao je Jeremić. Bivši ministar spoljnih poslova Srbije ocenio je da bi potpisivanje takvog sporazuma Vučića učinilo "narkomanskim zavisnikom" od zapadne podrške, koju bi kako je rekao, "posle takvog čina morao da prima unedogled, a plaćao bi je daljom predajom srpskih nacionalnih interesa – počevši od razvlašćivanja Republike Srpske u okviru BiH". - Narodna stranka će predvoditi otpor takvoj politici i opozicioni blok koji će stati na put pogubnoj naprednjačkoj vlasti. Nećemo dozvoliti da on svoje lične račune i dogovore sa bilo kim iz inostranstva plaća vitalnim srpskim nacionalnim interesima, a naročito ne Kosovom i Metohijom. Pustimo li Vučića da još dublje ogrezne u izdaju i kriminal, huligani će postati predsednici opština, direktori državnih firmi, ministri u Vladi Srbije, poslanici. To ne smemo dozvoliti - naveo je Jeremić. Na osnivačkoj skupštini Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac za predsednika odbora izabran je Nenad Ilić, a na skupu su govorili i predsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Vladimir Dobrosavljević i potpredsednik stranke Zdravko Ponoš.

Bonus video:

Espreso intervju, Milovan Drecun

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.