VUČIĆ O UKIDANJU PRESUDE ŽANDARMIMA: Kako da objasnim bratu da je kriv što je bubrezima napao pendreke?
Foto: Fonet

Srbija spremna na dijalog u briselu

VUČIĆ O UKIDANJU PRESUDE ŽANDARMIMA: Kako da objasnim bratu da je kriv što je bubrezima napao pendreke?

Kazao je da nije fasciniran njihovim ingenizionim idejama, i da se ne plaši ni pritiska sa zapada

Objavljeno: 11:28h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine, u nedelju u Briselu, da je Srbija spremna da razgoavra o kompromisima, ali ne i da prihvati bilo kakve pritiske.

On je preneo novinarima da je sinoć kontaktirao ljude u Briselu i rekao "ako su ovo stavovi Albanaca da ne gubimo vreme, da ne dolazim“, a da je zamoljen da dođe.

- Ako mislite da postoji ta batina kojom možete da me naterate da slušam i služim Haradinajevim, Hotijnajevim, Hodžajevim izjavama, nemojte da me zovete uopšte - poručio je Vučić.

Kazao je da nije fasciniran njihovim ingenizionim idejama, i da se ne plaši ni pritiska sa zapada.

- Pogrešnog čoveka ste našli za pritiske. Ako ste spremni da razgovarate o kompromisa, mi smo spremni. MI ništa ne zakucavamo, i spremni smo da razgovaramo - naglasio je Vučić.

On je kazao da, ako na takav način misle Albanci da razgovaraju sa Srbijom, naša delegacija će otići u Brisel i reći "sve najbolje vam želimo", a Evropi "kada ispune Briselski sporazuma da nastavimo".

- Mislili su da me slome pred Brisel pričama o porodici, trovanja vode, navodnog otimanja novinara - kazao je predsednik.

Govoreći o ukidanju presude žandarmima za prebijanje njegovog brata Andreja, Vučić je rekao:

- Kada vas ubeđuju da su krivi bubrezi moga brata što su napali nečije prendreke, a pre toga su pričali da nije dao ličnu kartu, posle čega se ispostavilo da je dao sva dokumenta... Šta ćete, tako vam je u diktatorskim zemljama - rekao je upitavši se kako starijem sinu Danilu da objasni zašto vode kampanju protiv njega.

Predsednik je rekao da neće bitangama "ni albanskim ni srpskim" dozvoliti da mu napadaju Srbiju.

- Moj sin nije ništa ukrao, niti išta kome nažao učinio. Kriv je što je kupio kartu i putovao u ekonomskoj klasi da gleda utakmicu reprezentacije.

Ujedno, upitao se o odnosu medija prema njegovo ćerki.

- Šta čekate, da Milica postane punoletna? Pa, onda drvlje i kamenje na nju - šokiran je predsednik: - Nećete da me slomite, samo ste me ojačali.

- Bednici koji misle da nečiju decu treba da napadaju da bi nekoga pobedili... Više neće moći - poručio je predsednik.

Bonus Video:

Espreso intervju - Milovan Drecun

(Espreso.co.rs/Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.