VUČIĆ: Braćo, Nemci dođite, nigde nije bolje nego u Srbiji!
Foto: Printscreen/RTS1

obraćanje predsednika

VUČIĆ: Braćo, Nemci dođite, nigde nije bolje nego u Srbiji!

Nemačka firma ZF dolazi u Pancevo sa investicijom od 160 miliona evra, a ta kompanija će, očekuje se, zaposliti više od 1. 000 ljudi

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom polaganja kamena temeljca za fabriku nemačke kompanije ZF u Pančevu, da se radi o najvećoj proizvodnoj investiciji u vrednosti od 160 miliona evra.

- Dugo vremena smo se nadali ovakvoj investiciji. Već smo razgovarali da posle ovog proizvodnog pogona ZF zaposli dodatnih 100 ljudi u naučno istraživačkom centru. ZF nije fabrika jeftinih delova, već budućnosti - objasnio je on.

Ukazao je da se radi o prvoj ili drugoj kompaniji po veličini ovog tipa, poželevši im da dugo ostanu u Banatu, Vojvodini i Srbiji.

- Braćo, Nemci, hvala što ste ovde. Ostanite dugo i dođite još. Nemojte da idete nigde drugo. Neće vam nigde biti bolje nego u Srbiji. MI ćemo nuditi bar pet odsto više od svih drugih za investicije. Ostajte ovde što duže i dolazite što više - naglasio je Vučić podsećajući da nemačke kompanije u Srbiji trenutno zapošljavajku više od 47.500 ljudi.

Nemačka firma ZF dolazi u Pancevo sa investicijom od 160 miliona evra, a ta kompanija će, očekuje se, zaposliti više od 1. 000 ljudi.

U Pančevu ZF otvara fabriku električnih i hibridnih pogona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.