NASTAVAK DIJALOGA: Vučić i Tači u Briselu 24. juna!
Foto: Fonet

NOVA RUNDA

NASTAVAK DIJALOGA: Vučić i Tači u Briselu 24. juna!

Vučić je rekao da se dijalog sa Prištinom nastavlja i da "srpska delagacija, kao i dosad, nema nikakve preduslove"

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači sastaće se u nedelju, 24. juna, sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Federikom Mogerini u okviru nove runde dijaloga u Briselu.

Kako je saopštila EU, Mogerini će sa Vučićem i Tačijem nastaviti rad na fazi normalizacije odnosa, razmatrati brojne postojeće dogovore, postignute rezultate, kao i naredne korake.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se dijalog sa Prištinom nastavlja i da "srpska delagacija, kao i dosad, nema nikakve preduslove".

- Dobio sam zvaničan poziv i delegacija Srbije će svakako ići. Od petka će biti prisutna u Briselu na, za medije manje atraktivnom, sastanku, a u nedelju će doći do mog susreta sa Hašimom Tačijem - rekao je Vučić u Predsedništvu Srbije.

On je dodao da nije ni optimista, ni pesimista i da je posao državne delegacije da štiti interese svog naroda.

Dijalog na visokom političkom nivou između predsednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija poslednji put održan je 23. marta u Briselu.

I tada se razgovaralo o sveobuhvatnom sporazumu, ali je predsednik Srbije najviše insistirao upravo na temi formiranja Zajednice srpskih opština. Posle tri dana usledilo je hapšenje Marka Đurića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, i novo zahlađenje odnosa na relaciji Beograd-Priština.

Pred novi sastanak dvojice predsednika, u petak i subotu, trebalo bi da se održi još jedna runda tehničkih razgovora delegacija Beograda i Prištine.

Bonus video:

Espreso intervju, Milovan Drecun

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.