VUČIĆ: Jesu li razmišljali malo o Vojvodini, Beogradu, Šumadija se podrazumeva? Da neće Hoti da mu Orban da Kečkemet?!
Foto: Marina Lopičić

nema govora o razmeni teritorija

VUČIĆ: Jesu li razmišljali malo o Vojvodini, Beogradu, Šumadija se podrazumeva? Da neće Hoti da mu Orban da Kečkemet?!

On je upozorio da kod dela Albanaca postoji potreba za formiranjem tzv. zelene transferzale, a na njenom putu je sever Kosova

Objavljeno: 19.06.2018. 11:48h
  • 55

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da nema govora o razmeni teritorija kako predlaže Tačijev savetnik Redžep Hoti, koji bi Sandžak i jug Srbije u "zamenu" za sever Kosova, a na apsurdnost takvih ideja Prištine reaguje ironičnim pitanjem - da li žele da im i Orban da Kečkemet.

Zamenik predsednika vladajuće Demokratske partije Kosova, Redžep Hoti izjavio je da bi eventualna podela Kosova podrazumevala da Priština "uzme" Sandžak i deo juga Srbije - Jesu li razmišljali malo o Vojvodini, Beogradu, Šumadija se podrazumeva.. Da pitamo Orbana da li će im dati Kečkemet... Šta da vam kažem na to, naravno da se šalim - rekao je Vučić novinarima.

On je upozorio da kod dela Albanaca postoji potreba za formiranjem tzv. "zelene transferzale", a na njenom putu je sever Kosova - između južne Mitrovice, Vučitrna, Srbice, i s druge strane Ribarića, Novog Pazara i centralnog dela Srbije, Raške.

- Zato im toliko smeta teritorija severnog Kosova - rekao je Vučić.

Kaže da ne može uvek to da komenatriše, jer bi neko mogao pogrešno da razume.

- I kada govorim o njihovoj 'gladi' za zauzimanjem severa Kosova uvek sam imao sve te argumente, i Gazivode i Valač, i za tu njihovu potrebu da održe tu liniju na kojoj su uvek insisitrali i koju sada više nijedan političar ne može da sakrije, pa čak iako se više ne radi o albanskom pitanju - rekao je Vučić.

- To je ono što smo mi videli, što znamo i što osećamo. I to je nešto što se neće dogoditi - zaključio je Vučić.

A na pitanje - šta ako Albanci "upadnu" na sever KiM - podseća da je on to pitanje javno postavio, ali da nije dobio odgovor.

Svejedno, ističe predsednik, njegov posao je da uradi sve da sačuvamo mir, da obezbedimo stabilnost i garantujemo sigurnost našem narodu na KiM.

Kako je rekao, najvećim delom smo to do sad uspevali, uprkos brojnim organizovanim incidentima - jer, kod njih nema slučajnih incidenata.

- To su priče za malu decu, oni to rade po komandi i uvek su radili po komandi, ali to i dalje nije dramatičnih razmera, nije ni malih i beznačajnih, ali nije ni dramatičnih - rekao je Vucić.

Dodao je da je to stoga što smo uspevali da vodimo odgovornu i pametnu politiku.

Bonus Video:

Espreso intervju - Milovan Drecun

(Espreso.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media