DANAS JE PET MESECI OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA, A ISTRAGA NIJE MRDNULA SA MESTA: Evo šta političari misle o tome!
Foto: Natalija Atanacković, Fonet, Zorana Jevtić, Petar Lazović

nema detalja

DANAS JE PET MESECI OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA, A ISTRAGA NIJE MRDNULA SA MESTA: Evo šta političari misle o tome!

Ni pet meseci od ubistva Ivanovića nema nikakvih informacija

Objavljeno:

Danas je tačno pet meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici. Ivanović je ubijen 16. janura ispred prostorija stranke sa šest metaka s leđa, iz automobila u pokretu, a istraga do sada ništa nije utvrdila.

O zastoju u istrazi i ubistvu Olivera Ivanovića popričali smo sa političarima.

foto: Natalija Atanacković

Poslanica Marinika Tepić za "Espreso" kaže da je Ivanović likvidiran pre 5 meseci, jer je znao mnogo.

- Znao je mnogo o kriminalnim upravljanjem severom Kosova, o ne-znamo-ko-je-Radoičiću, kao da su vanzemaljca izabrali za potpredsednika Srpske liste. Dakle, Oliver je znao mnogo. I pričao javno sve što je znao. Ili zamislite, u suprotnom, kako bi uspelo nameštanje kratkog hapšenja Marka Đurića da je Oliver živ?! Kako bi se i Vučić i Đurić i svi prali od Radoičića da je Oliver živ?! Kako bi se pakovalo huškanje vlasti i navođenje na vanredno stanje zbog Kosova da je Oliver živ?! Zato on nije "ubijen", već je likvidiran! A u ovim pitanjima, doduše retoričkim, su i moji zaključci zašto tzv. istraga tapka u mestu. Nijednoj vlasti, ni u Prištini, a kamoli u Beogradu, ne odgovara rasplet, jer nema nevinih, s obe strane - rekla je Marinika.

foto: Fonet

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić, za "Espreso" kaže da su ubistvo Olivera Ivanovića i nestanak novinara Stefana Cvetkovića povezani.

- Predsednik Vučić je "olako obecanom brzinom" pre 5 meseci izjavio da ce uskoro pronaći počinioce. I pored sve policijske istrage i srpske i kosovske, i pored BIA, izgleda da je novinar Cvetkovic imao više podataka i jasniji trag o počiniocima. To ga je verovatno koštalo, u najmanju ruku, kidnapovanja. Oba ova slučaja govore da je Srbija ušla u godine opasnog zivljenja - rekla je Rašković Ivić.

foto: Fonet

Lider Dveri Boško Obradović za "Espreso" kaže da je kada je Ivanović ubijen stiglo i obećanje da će slučaj ekspresno biti rešen, ali da je to još jedno lažno obećanje.

- To pokazuje da ono što mi govorimo nisu prazne priče - Euleks na Kosmetu

ne radi ništa, Srbija je svoje institucije, uključujući i policiju i sudstvo, Briselskim sporazumom prepustila Prištini i sad imamo ovakve slučajeve i nesigurnost za Srbe. Prištini očigledno nije u interesu da slučaj reši, a naše vlasti pokazuju svoju nemoć. Ako toliko dobro stoje kod "stranih partnera" zašto preko njih ne izvrše pritisak da se ubice nađu. Dodatnu nesigurnost stvara upravo nestanak novinara koji je istraživao ubistvo Olivera Ivanovića - rekao je Obradović.

foto: Beta/Nenad Petrović

Poslanik Marijan Rističević kaže da ubistvo Olivera Ivanovića ide na dušu SAD.

- To se da ustanoviti time što uprkos satelitima i vrhunskoj opremi ne žele našim organima da dostave dnimke od tog dana. Izmišljena američka magla po meni prikriva odgovornost Albanaca njihovih štićenika za streljanje gospodina Ivanovića. Sve je urađeno u kontekstu planiranja osvajanja severa KiM koje je upravo on sprečio 1999 godine. Poruke SAD sa Albanskim potpisom i isporukom je ako pokušate da štitite sever ima da prođete kao Oliver - rekao je Rističević.

Bonus video:

Vjerica Radeta, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.