Radojičić: Da se sa vodom nešto desi, istog momenta bi građanima bila ugašena!
Foto: Beta/Miloš Miškov

poruka građanima

Radojičić: Da se sa vodom nešto desi, istog momenta bi građanima bila ugašena!

Radojičić je rekao da građani treba da budu apsolutno sigurni da nije bilo problema sa vodom

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poručio je danas građanima glavnog grada da apsolutno budu sigurni da nije bilo nikakvih problema sa vodom i njenom ispravnošću i da su mehanizmi kontrole njene ispravnost na najvišim svetskim i evropskim standardima.

- Kad god građani odvrnu česmu i vide da voda protiče to je odmah znak da je ona ispravna. Jasna je poruka, nemamo problem. Ne daj bože da ga imamo, vrlo lako se sprečava - rekao je gradonačelnik na TV Pink povodom jučerašnijih spekulacija na društvenim mrežama da voda za piće nije ispravna i da, navodno, sadrži metan.

Za navode koji su se širili društvenim mrežama rekao je da su krajnje zlonamerni, srećom naivno i dosta loše pripremljeni, a da u krajnojoj instanci to predstavlja krivično delo.

- Obraćamo pažnju vrlo detaljno i kontrolišemo vodu. Ne daj bože da se nešto desi, a 126 godina se nije desilo, istog momenta građani neće imati vodu - rekao je Radojičić i naveo da je zlonamerna moć društvenih mreža velika pogotovo kada je reč o negativnim informacija.

Nije, navodi, slučajno što se radi o vodi jer je reč o našem najvećem bogatstvu i jer se radi o javnom zdravlju koje je izuzetno osetljiva stvar.

Ističe da se kao lekar posebno bavi javnim zdravljem i da se niko odgovoran ne bi igrao sa zdravljem ljudi.

Voda je, dodaje, naše blago i nešto čime se Beograd ponosi i to svoje bogatstvo će negovati, kao i da 126 godina koliko postoji Vodovod nije bilo takvih problema i ne očekuje se da će ih biti.

Zadovoljan je reakcijom predstavnika Grada na navode o neispravnosti vode.

- Dobro smo reagovali i moj zamenik Goran Vesić je sjajno i na vreme odmah odreagovao, imali smo sve informacije odmah u pravom trenutku - kaže Radojičić.

Bonus video:

Vjerica Radeta, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.