GOJKOVIĆ: Opozicija iznosi lažne optužbe na račun vlasti! Bilo bi me sramota da pljunem Srbiju i da pišem kao Bojan Pajtić i DS!
Foto: Fonet

Uzavrela atmosfera na sednici

GOJKOVIĆ: Opozicija iznosi lažne optužbe na račun vlasti! Bilo bi me sramota da pljunem Srbiju i da pišem kao Bojan Pajtić i DS!

Ona je kazala i da se DS žali inostranstvu jer teže da ih neko drugi dovede na vlast

Objavljeno:

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je žalba predstavnika opozicionih lokalnih samouprava Kongresu lokalnih samouprava Saveta Evrope žalba protiv Srbije, kao i da se u toj žalbi iznose lažne optužbe na račun vlasti. Ona je u Skupštini Srbije tokom razmatranja seta zakona iz oblasti državne uprave i lokalne samouprave najviše govorila o predsedniku opštine Paraćin Saši Paunoviću, koji je i potpredsednik Demokratske stranke, navodećio da se on prvo žalio resornom ministarstvu, a onda Kongresu Saveta Evrope, ambasadi SAD i drugim organizacijama i da im je izneo različite zahteve.

- Dopis predsedika opštine koji je uputio ministru (Branku) Ružiću uopšte se ne odnosi ni na jednu konkretnu situaciju, već samo na njegovu zabrinutost da bi do neke situacije moglo doći. Moja politička ocena je da je on vrlo zabrinut samo zbog jedne činjenice, a to je mogući gubitak vlasti negde u budućnosti -rekla je Gojković. Ona je rekla da o tome da li će Punović biti predsednik opštine, ne odlučuje Kongres Saveta Evrope, niti ministar, već građani i da veruje da on to dobro zna jer je školovan kadar i da je - išao u SAD da se priprema za obavljanje vlasti u našoj državi. Kako je navela, Paunović se žalio međunarodnim institucijama jer se prikupljaju potpisi i iskazuje stav o aktuelnoj vlasti te lokalne samouprave, a ministarstvu se bunio i jer nije omogućeno zapošljavanje ljudi, što je neistina s obzirom da je odobreno zapošljavanje ukupno 13 osoba na neodređeno vreme i 35 osoba na određeno vreme.

Ona je kazala da je bila gradonačlenik Novog Sada kada je na čelu vojvođanske vlade bio Bojan Pajtić, nekadašnji predsednik DS, koji nije dozvoljavao da "prođe" nijedan projekat gradočelnika, ali da njoj nije ni na kraj pameti palo da se žali.

- Bilo bi me sramota da pljunem Srbiju i da pišem kako Bojan Pajtić i DS u republičkoj vladi ne daju nekoj lokalnoj samoupravi koja je opoziciona novac. Umrla bih od sramote, kao što bi trebalo i Saša Paunović - rekla je Gojković. Ona je kazala i da se DS žali inostranstvu jer teže da ih neko drugi dovede na vlast, a ne građani Srbije i da zato "izmišljaju" i "blate" Srbiju. Gojkovićeva je rekla i da joj nije jasno zašto je žalba upućena samo ambasadi SAD, a ne i drugim ambasadama i ironično navela da joj je žao što Paunović nije iskoristio jučerašnji samit predsednika SAD Donalda Trampa i predsednika Severene Koreje Kim Džong Una da stave svoju žalbu na sto, jer je - demokratija ozbiljno narušena jer Paunović možda jednog dana više neće biti predsednik opštine. Dijana Vukomanović iz poslaničke grupe Pokret za spas Srbije-Nova Srbija odgovorila je Maji Gojković da je žalba legitiman čin, a ne čin izdajstva, kao i da to upravo čuva lokalnu demokratiju u Srbiji. - Po toj analogiji koju plasira Gojković roditelji nestale dece koji su se žalili Savetu Evrope, odnosno Evropskom sudu u Strazburu mogli biti etiketirani kao nedovoljne patriote zato što ne mogu da nađu pravdu i ne mogu da nađu pravnog leka - rekla je Vuikomanovićeva. Ona je istakla da je opasna podela na veće i manje patriote i da vređa dostojanstvo i Skupštine Srbije. Sednica je bila veoma burna, skoro dva sata se pričalo o Paunoviću i situaciji u opštini Paraćin i više puta je određivana pauza od pet minuta kako bi se uspostavio red. Izrečene su dve opomene, jedna poslaniku DS Radoslavu Milojičiću a druga poslanici DS Aleksandri Jerkov, dok su ukazivali na povredu Poslovnika. Na dnevnom redu sednice je set zakona iz oblasti državne uprave i lokalne samouprave, izbor Jorgovanke Tabaković za guverenerku NBS i izbor članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Bonus Video:

Espreso intervju - Vjerica Radeta

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.