ĐURIĆ: Jeremićeve tvrdnje o planiranom nasilju su odraz neodgovornosti i nestabilnosti
Foto: Fonet

Odgovorio na optužbe

ĐURIĆ: Jeremićeve tvrdnje o planiranom nasilju su odraz neodgovornosti i nestabilnosti

Đurić je rekao da se upravo takvim metodama služio nekadašnji režim čiji je Jeremić bio istaknuti član

Objavljeno:

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić izjavio je danas da su tvrdnje lidera Narodne stranke Vuka Jeremića o navodnom planiranju nemira na Kosovu posledica mašte i odraz potpune političke neodgovornosti i lične nestabilnosti.

- Jeremić, polazeći od sebe i navike da u svom beskrupuloznom karijerizmu zanemaruje interese građana, najavljuje da će Srbija izazvati nemire na severu Kosova i Metohije kako bi imala izgovor za ustupke Prištini. Upravo se takvim metodama služio nekadašnji režim čiji je Jeremić bio istaknuti član, i bez ikakve sumnje Jeremić bi se, da ima ikakvu težinu, i danas igrao politike koristići Srbe na Kosovu i Metohiji kao pokretne mete - ocenio je Đurić u saopštenju. Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je ranije da predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić planira da u narednih nekoliko meseci izazove nemire na severu Kosova kako bi sporazum sa Prištinom koji podrazumeva članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama građani doživeli kao olakšanje.

Đurić je ocenio da su upravo Jeremić i njegovi partijski drugovi 2011. godine izazvali nemire na severu Kosova, a da su onda zarad ostanka na vlasti ostavili Srbe na cedilu i uveli im prelaze poput graničnih, carinske pečate i prištinska lična dokumenta. - Srbe na Kosovu i Metohiji ne smeju da onespokoje dijabolične fantazije Vuka Jeremića, čiji je jedini posao očigledno da sedeći u skupim restoranima u Njujorku ili Toskani smišlja pakosti srpskom narodu i državi - dodao je Djurić.

Bonus Video:

Espreso intervju - Vjerica Radeta

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.