KOSTREŠ (LSV): Gaspromnjeft da smanji cene goriva ili da ode
Foto: Fonet

hrabro

KOSTREŠ (LSV): Gaspromnjeft da smanji cene goriva ili da ode

Ako ruski partner nije u stanju da radi u korist interesa građana države u kojoj posluje, onda je najbolje da napusti Srbiju

Objavljeno:

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš zatražio je danas od Vlade Srbije da iskoristi svoj autoritet i njime utiče na većinskog vlasnika Naftne industrije Srbije (NIS), ruski Gaspromnjeft, da se snizi cena goriva, a ako to ne učini da se povuče iz Srbije.

- Ako ruski partner nije u stanju da radi u korist interesa građana države u kojoj posluje, onda je najbolje da napusti Srbiju. Ustav Srbije garantuje poštovanje osnovnih ljudskih prava građana, a siromaštvo nažalost ta prava sve više urušava - poručio je Kostreš. On je ocenio da upravo cena goriva u velikoj meri utiče na siromaštvo građana Srbije, navodeći da oni - imaju jednu od najnižih prosečnih evropskih zarada, a plaćaju najskuplje gorivo.

Kostreš je u pisanoj izjavi naveo da je ruski Gaspromnjeft kupio NIS po "pet puta nižoj ceni od tržišne", zbog navodne ruske podrške očuvanju Kosova u Srbiji i izgradnji gasovoda "Južni tok". - Južni tok je propao projekat, a ruska odbrana Kosova je mrtvo slovo na papiru, pa se lako može zaključiti da su Srbija i njeni građani oštećeni u ovoj trgovini sa Moskvom - upozorio je Kostreš. On je pozvao i rukovodstvo Gaspromnjefta i rukovodstvo NIS-a da utiču na snižavanje cena goriva, i da na taj način dokažu proklamovano "prijateljstvo prema građanima Srbije".

Bonus Video:

Espreso intervju - Vjerica Radeta

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.