BURAN POČETAK SEDNICE SKUPŠTINE: Optužbe na sve strane!
Foto: Marina Lopičić

Skupština srbije

BURAN POČETAK SEDNICE SKUPŠTINE: Optužbe na sve strane!

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković rekao je da Božović iznosi silne neistine

Objavljeno:

Skupština Srbije nastavila je danas sednicu, ali je na samom početku rada bilo burno i uz raspravu mimo dnevnog reda o "batinašima" vladajuće većine i opozicije, kao i o opštini Paraćin na čijem čelu je potpredsednik Demokratske stranke (DS) Saša Paunović.

Poslanik DS Balša Božović rekao je da opštinu Paraćin posećuje Zoran Milojević zvani Zelja i preti odbornicima i pokušava da nametne većinu koja nije u skladu sa voljom građana, te da je izlišno govoriti o ciljevima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i zakonima koji su na dnevnom redu jer se na terenu u Srbiji dešavaju potpuno druge stvari.

- Član Glavnog odbora Srpske napredne strnke (SNS) pokušava da namakne većinu koji građani nisu izabrali kako bi se predsednik opštine Paraćin Saša Paunović smenio - rekao je Božović. Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković je rekao da Božović iznosi silne neistine, da niko ne prekraja izbornu volju građana i da u Paraćinu nema "batinaša". On je kazao i da opštinom Paraćin vlada "grupa kriminalaca predvođena paraćinskim despotom Sašom Paunovićem".

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović je rekao da su "batinaši" Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića pretukli pre neki dan Božidara Milića, samo zato što je pitao one koji su blokirali puteve džipovima i BMW-ima zašto to rade. - O batinašima pričaju oni koji su policijskim čizmama gazili i ubili Ranka Panića i koji su 2008. godine slali brigade da nasilno ruše vlast po opštinama koja nije bila po njihovoj volji - rekao je Martinović. Posle toga je određena pauza od dva minuta kako bi se situacija smirila i kako bi se govorilo o tačkama koje su na dnevnom redu. Poslanici bi trebalo da razmatraju u načelu set zakona iz oblasti državne uprave i lokalne samouprave, izbor Jorgovanke Tabaković za guvernerku Nardone banke Srbije, izbor viceguvernera i članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Bonus Video:

Espreso intervju - Vjerica Radeta

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.