JEREMIĆ: Pokušaće da izazovu nemire na Kosovu da bi se narod uplašio od novog rata!
Foto: Fonet

biće burno

JEREMIĆ: Pokušaće da izazovu nemire na Kosovu da bi se narod uplašio od novog rata!

On je rekao da je na opoziciji velika odgovornost kako bi sprečila vlast u tome

Objavljeno: 10:16h

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da vlast planira da u narednih nekoliko meseci izazove nemire na severu Kosova i Metohije kako bi sporazum s Prištinom koji podrazumeva članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama građani doživeli kao olakšanje.

- Taj recept smo već videli - zategni, potom podmetni požar, pa ga ugasi i predstavi to rešenje kao Bogom dano. Tako misle da dođe do 'istorijskog sporazuma - rekao je Jeremić na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Voždovac, a prenela je u saopštenju Narodna stranka. Jeremić je naveo da je u sklopu priprema vlasti za kreiranje režiranih nemira za potpredsednika Srpske liste postavljen - ozloglašeni Milan Radojičić, čovek koji upravlja kriminalnim delatnostima na severu Kosova u potpunoj sprezi sa vlašću u Beogradu i uz njenu punu podršku. - Pokušaće da izazovu nemire da bi se narod uplašio od novog rata. Ti nemiri bi trebalo da dovedu javno mnjenje Srbije u stanje svesti u kojem će bilo kakav dogovor, pa i pristanak Srbije na članstvo Kosova u UN, delovati kao olakšanje, jer smo izbegli najgore - rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da "vladajuća klika" tako planira da proda narodu ono što će svi udžbenici istorije sasvim sigurno kvalifikovati kao veleizdaju. - Moramo da ga sprečimo u tome i na nama je velika odgovornost. Naprednjački režim Srbiju drži u stanju de fakto okupacije - rekao je Jeremić. Jeremić je dodao da sukcesivnim ustupcima koji su direktno protiv nacionalnih interesa vlast planira da kupuje medjunarodnu podršku za nastavak sprovođenja "banditske represije" u Srbiji.

- Međunarodna zajednica ne kritikuje način na koji vladaju Srbijom, jer očekuje od njih da do kraja ove godine završe problem Kosova, a oni planiraju da na osnovu toga obezbede njihovu podršku za narednih nekoliko godina na vlasti - rekao je Jeremić. Predsednik Narodne stranke je naveo da će vlast, ako joj se dozvoli da "proda Kosovo", ponuditi da razvlasti Republiku Srpsku u zamenu za podršku opstanku na vlasti još nekoliko godina, a potom da na isti način i uvede Srbiju u NATO. - Paralelno s tim, u Srbiji se događa ubrzana kriminalizacija društva, odnosno srastanje države i organizovanog kriminala. Ako dopustimo da se taj proces okonča, vlast će biti decenijama nesmenjiva - kao u Crnoj Gori. To moramo zaustaviti - rekao je Jeremić.

Bonus Video:

Espreso intervju - Vjerica Radeta

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.