MIROSLAV ALEKSIĆ: Nismo organizatori protesta, ali podržavamo borbu građana!
Foto: Beta

Skupština Srbije

MIROSLAV ALEKSIĆ: Nismo organizatori protesta, ali podržavamo borbu građana!

Uvek ćemo biti tamo gde je narod

Objavljeno:

Narodna stranka nije inicijator ni organizator blokada saobraćaja zbog visoke cene goriva, izjavio je danas potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić dodajući da ta stranka podržava borbu građana.

- Mi nismo podržali, kao Narodna stranka, blokade saobraćaja ali podržavamo građane i njihovu borbu i uvek ćemo biti tamo gde je narod - rekao je Aleksić novinarima u Skupštini Srbije. Aleksić je osudio svaki vid nasilja bilo kog pojedinca u Srbiji, ali i nasilje države nad bilo kojim građaninom Srbije. - Osuđujemo iscenirano nasilje kojem je režim pribegao da bi stvorio privid u režimskim medijima da neko u Srbiji želi da izazove nasilje i da blokade imaju cilj da se građani tuku medjusobno - dodao je Aleksić. On je kazao da je Srbija zemlja sa najmanjom prosečnom platom u regionu, a sa najvećom cenom goriva i dodao da jedino u Hrvatska ima veću akcizu na gorivo od Srbije, ali da Hrvatska ima i veće plate.

- U Srbiji se od svakog litra benzina uzima 86 dinara na ime akciza i taksi. U poslednje tri godine od građana je uzeto 220 miliona evra po osnovu akciza i taksi i stavljeno u državnu kasu - rekao je Aleksić. On je kazao da, umesto da se danas predstavnici vlasti premijer i predsednik Srbije obrate građanima koji protestuju i daju odgovor na njihove zahteve -upiru prstom na njih i optužuju da oni žele nemire u Srbiji, da terorišu gradjane, šalju policiju na njih i govore da ne smeju da protestuju. Aleksić je kazao i da Narodnu stranku žele da "ućutkaju", ali da neće uspeti i da će se oni uvek boriti za istinu.

- Aleksandar Vučić je nazvao ludacima građane jer nisu u stanju da plaćaju toliku cena goriva, umesto da smanje akcize, ali oni ne žele da izvuku ruku iz džepova građana koji su uvukli najdublje što mogu i što je ikad iko uradio. Oni prave privid finansijske konsolidacije preko leđa građana - kazao je Aleksić. Kako je istakao, Narodna stranka traži da se usliše zahtevi građana, razmotre mogućnost da se regresira dizel za poljoprivrednu proizvodnju i da se smanje akcize.

Bonus Video:

Espreso intervju - Vjerica Radeta

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.