ŠEF PREGOVARAČKOG TIMA PRIŠTINE AVNI ARIFI: Jedina opcija za normalizaciju odnosa Beograd - Priština je obostrano priznavanje!
Foto: Printscreen/youtube

Kosovo

ŠEF PREGOVARAČKOG TIMA PRIŠTINE AVNI ARIFI: Jedina opcija za normalizaciju odnosa Beograd - Priština je obostrano priznavanje!

Treba naći način da se sporazum sprovede što brže

Objavljeno:

Šef pregovaračkog tima Prištine Avni Arifi izjavio je danas da rad tehničke grupe na Statutu Zajednice srpskih opština (ZSO) i dalje traje, a kada bude završen treba da se donese direktiva koja će biti u skladu sa kosovskim Ustavom. Arifi je za televiziju Prva kazao da će ZSO imati ovlašćenja predviđena Ustavom Kosova, ali ne izvršna.

- To neće biti još jedan nivo vlasti na Kosovu - rekao je Arifi. EU je Prištini dala rok od tri meseca da donese Statut ZSO. Šef pregovaračkog tima Prištine rekao je da u Briselskom dijalogu treba da se ide ka tome koji format je najbolji, ali da nije reč samo o formatu, već o efikasnosti.

- Treba naći način da se sporazumi sprovedu što brže - rekao je Arifi. On je kao jedinu opciju za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine naveo -obostrano priznavanje.

- Podela nije opcija i ko god misli na podele, on nema na umu mir na Balkanu. Treba da budemo pametni. Najbolje za sve, najveći kompromis je pomirenje i treba da dođe do obostranog priznavanja - rekao je Arifi.

Bonus Video:

Espreso intervju - Vjerica Radeta

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.