Čepurin: Postoji mogućnost da se Rusija DUBLJE UKLJUČI u rešavanje pitanja KOSOVA! Moskva će biti na strani Srbije!
Foto: Fonet

podrška

Čepurin: Postoji mogućnost da se Rusija DUBLJE UKLJUČI u rešavanje pitanja KOSOVA! Moskva će biti na strani Srbije!

Čepurin je ocenio da se Beograd, kada je Kosovo u pitanju, "nalazi pred ultimativnim pritiskom tradicionalnih srbomrzaca"

Objavljeno: 12.06.2018. 09:57h

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je da postoji mogućnost da se Rusija "još dublje uključi" u rešavanje kosovskog problema, ako takvi predlozi budu stizali.


Čepurin je ocenio da se Beograd, kada je Kosovo u pitanju, "nalazi pred ultimativnim pritiskom tradicionalnih srbomrzaca", a da je Moskva bila i da će biti na strani Srbije.

- Naš stav ostaje nepromenjen - podržaćemo onu odluku koju će Srbija i sprski narod smatrati prihvatljivom za sebe. Polazimo od toga da je pravni osnov za dogovor - Rezolucija Saveta bezbednosti - naveo je ruski ambasador.


On je istakao da se u poslednje vreme neopravdano izvode paralele između Kosova i Krima, jer su to "dve potpuno različite priče", s obzirom da se Krim odvojio u skladu sa Deklaracijom UN iz 1970. godine.


- Pitanje Krima je zatvoreno definitivno. Krim je Rusija, a Kosovo je Srbija. To nije samo parola, to je pravna realnost koja mora da se poštuje - ocenio je Čepurin.

Govoreći o dobrim odnosima dve zemlje, on je naveo da oni datiraju od nastanka ruske države u 10. veku i dodao da se oni sada temelje na odnosima od poverenja rukovodstva država, ekonomskim vezama i viševekovnom kulturnom i duhovnom jedinstvu. 

Bonus video:

Vjerica Radeta, Espreso intervju

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media