PAKLENI PLAN ALBANACA: Evo kako planiraju da preuzmu rudnik TREPČA!
Foto: Beta/ Emil Vas

bitka za trepču

PAKLENI PLAN ALBANACA: Evo kako planiraju da preuzmu rudnik TREPČA!

Polovinom oktobra 2016. prištinski parlament usvojio je Zakon o "Trepči", prema kojem 80 odsto kapitala ovog kombinata pripada tzv. državi Kosovo, a 20 odsto zaposlenima u tom kombinatu

Objavljeno:

Prištinske vlasti planiraju da primene Zakon o "Trepči" kojim je predviđeno da 80 odsto vlasništva nad ovim preduzećem bude u rukama kosovske vlade, a ostatak u vlasništvu akcionara, odnosno radnika.

Kako su u ponedeljak preneli prištinski mediji na albanskom jeziku, prema studiji izvodljivosti koju je usvojila i kosovska skupština, predviđeno je da preduzeće posluje na osnovu javno-privatnog partnerstva, i imaće sredstva za rad. U istoj studiji se navodi da su mnoge jedinice rudarskog kompleksa neprofitabilne i zato se predlaže da se pripreme za likvidaciju.

Polovinom oktobra 2016. prištinski parlament usvojio je Zakon o "Trepči", prema kojem 80 odsto kapitala ovog kombinata pripada tzv. državi Kosovo, a 20 odsto zaposlenima u tom kombinatu.

Fond za razvoj Srbije većinski je vlasnik "Trepče", dok je svojevremeno i međunarodna uprava 2008. saopštila da je za nju jedina struktura vlasništva "Trepče" ona prema kojoj je 66 odsto u vlasništvu Fonda za razvoj Srbije, odnosno 25 odsto kombinata u društvenom vlasništvu, dok udeo u vlasništvu imaju i EPS, odnosno Jugobanka, Beobanka i "Progres" i druga preduzeća iz centralne Srbije.

Bonus video

Zastoj na Pančevačkom mostu i kolona na Zrenjaninskom putu zbog protesta

(Espreso.co.rs/ Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.