MARKO ĐURIĆ O ŠETNJI DSS: Nema tu ozbiljnosti, a posle oni sebe nazivaju srpskom opozicijom...
Foto: Beta/ Dragan Gojić

njegov stav

MARKO ĐURIĆ O ŠETNJI DSS: Nema tu ozbiljnosti, a posle oni sebe nazivaju srpskom opozicijom...

Umesto da se uhvate u koštac sa najizazovnijim političkim problemom u novijoj srpskoj istoriji, oni, dodao je, žele da se dočepaju vlasti "likujući zbog Vučićevog poraza koji sanjaju"

Objavljeno: 18:29h

Potpredsednik SNS Marko Ðurić u reagovanju na današnju protestnu šetnju DSS-a zbog politike vlasti prema KiM kaže da je apsurd da na Ustav i nacionalne interese predsednika Srbije podsećaju oni za vreme čije vlasti je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i Metohije i raskinuta veza Srbije i Crne Gore.

- Najnoviji performans DSS-a još jednom potvrđuje koliko je malo ozbiljnosti, državotvorne svesti i odgovornosti u onome što se danas naziva srpskom opozicijom", naveo je Ðurić u pisanoj izjavi, ocenivši da je jedini interes svih lidera opozicije da se domognu vlasti. To čine, kako kaže, da bi mogli da "u saradnji sa tajkunima nastave da čerupaju našu državu, ali tek nakon što učine sve kako bi Srbija bila do nogu potučena u nastojanju da na pravedan način reši pitanje Kosova i Metohije". Umesto da se uhvate u koštac sa najizazovnijim političkim problemom u novijoj srpskoj istoriji, oni, dodao je, žele da se dočepaju vlasti "likujući zbog Vučićevog poraza koji sanjaju". - Štetočine koje su ukinule slavni Prištinski korpus, doživele krah pred Međunarodnim sudom pravde, dijalog o KiM izmestili iz UN u EU i koje su potpisale niz katastrofalnih dogovora sa Prištinom žele da nastave svoj štetočinski pohod, ali razni Jeremići, Ðilasi, Jankovići i Obradovići srećom danas nemaju ni sposobnosti, ni snage da učine išta više od povremenih blokada saobraćaja i vandalizovanja fontana po Beogradu - naveo je Ðurić. U izjavi za medije Ðurić primećuje da politiku predsednika Vučića napadaju i oni koji se deklarativno zalažu za prekid svakog dijaloga sa Prištinom, ali i oni koji bi sutra omogućili samoproglašenom Kosovu članstvo u UN, što, smatra, svedoči da sve njih ne ujedinjuje ljubav prema KiM, već mržnja prema Aleksandru Vučiću. "Građani, međutim, nepogrešivo umeju da naprave razliku između državnika i političkih oportunista, što našoj državi daje nekakvu šansu da zaštiti svoj suverenitet i srpski narod na Kosovu i Metohiji", zaključio je Ðurić. Demokratska stranka Srbije održala je danas sednicu Glavnog odbora, a zatim i šetnju u znak protesta zbog politike vlasti prema Kosovu i Metohiji. Nakon šetnje su na stepenicama ispred zgrade Predsedništva ostavili Ustav, Krivični zakonik, naočare i lisice, kao simboličnu poruku predsedniku.

Bonus video:

ISPOVEST LJILJANE KOJU JE BRUTALNO PRETUKAO DEČKO BOKSER: Izašao je, skinuo majicu i vezao je oko pesnice! Odmah sam znala šta sledi!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.