MNOGO TOGA NIJE PRAVEDNO, U DŽUNGLI ŽIVOTINJE UBIJAJU LJUDE! Rističević hoće  da legalizuje ubijanje činčila, OSEĆA SE GADAN VONJ LIČNOG INTERESA? (FOTO)
Foto: Dragana Udovičić / Printscreen / Youtube

marijan zvani bunda

MNOGO TOGA NIJE PRAVEDNO, U DŽUNGLI ŽIVOTINJE UBIJAJU LJUDE! Rističević hoće da legalizuje ubijanje činčila, OSEĆA SE GADAN VONJ LIČNOG INTERESA? (FOTO)

Rističevićeva izjava je dovela je do lavine komentara

Objavljeno:

Marijan Rističević, poslanik vladajuće koalicije u Skupštini Srbije, pokušava da promeni zakon i ukine zabranu uzgoja i ubijanja činčila radi proizvodnje krzna i kože.

Odbor za poljoprivredu u srpskom parlamentu u ponedeljak je doneo odluku o ukidanju te zabrane, i to baš na njegovo inicijativu.

Za izradu jedne bunde ubije se između 150-200 činčila, ali Rističevića to ne zanima preterano. Na sednici pomenutog odbora izjavio je da mnogo toga nije pravedno, pa nastavio...

- Mnogo toga na svetu nije pravedno, poput ratova, a nije pravedno ni što mnoge životinje u džungli jedu ljude - rekao je on.

Ova Rističevićeva izjava izazvala je mnogo komentara.

Čini se da se Rističević baš zalaufao da pokrene "biznis s krznom", te nije nemoguće da će uskoro prošetati Skupštinom u bundi.

Podsetimo, pre pola godine na snagu je stupila zabrana za uzgajanje činčila radi krzna, ali parlamentarni Odbor za poljoprovredu i uzgajivači predlažu ukidanje tog zakona. Tome se protive udruženja za zaštitu životinja koja smatraju da gajenje životinja zbog krzna nije etički.

Rističevićeva inicijativa nije prošla bez šaljivih komentara na društvenim mrežama:

BONUS VIDEO:

ESPRESO TVITER: Vjerica Radeta

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.