Oni su ostvarili srpski san: Radili 10 dana, dobili po 2.000 evra! Bruka i sramota!

Bahati odbornici

Oni su ostvarili srpski san: Radili 10 dana, dobili po 2.000 evra! Bruka i sramota!

Računica koju su izveli Palančani pokazuje da su izabrani predstavnici građana najbolje plaćeni u ovoj opštini
Objavljeno: 10:30h

Prošle godine odbornici u Bačkoj Palanci imali su obavezu da rade samo deset dana, a mesečno primaju 20.000 dinara, što znači da o njihovoj satnici od oko 30 evra mogu samo da sanjaju čak i radnici najbogatijih zemalja Evrope. Bleji po emisijama za 500 dinara i sendvič! Prepoznajete li ovu tetu? (FOTO) (VIDEO) Dr Goran Latkovic, odbornik SPS-a, slaže se da su naknade odbornicima velike i da se mogu smanjiti. - Tačno je da je prošle godine održano samo osam sednica, ali treba imati u vidu da ozbiljne pripreme za sednicu zahtevaju da svako od nas odbornika pročita gomile materijala - kaže Latković.

Većina odbornika je plaćena za dizanje dva prsta, a pripreme su individualna odluka - smatra Đorđe Kerešević iz Neština i kaže da bi odbornici trebalo malo da se osvrnu oko sebe. U palanačkoj privredi najplaćeniji radnici "Tarketa" nemaju satnicu ni četiri evra, iako rade udarnički u tri smene. - Imam više od 30 godina staža, radim u smenama i za 180 sati dobijem platu kao naši odbornici za 20 sati koje mogu i da prespavaju na klupama. Naravno da to nije pošteno - kaže Stevan Nježić.
- Od odbornika manje zarađuju i lekari, profesori, policajci, inspektori, a šta tek reći za plate trgovaca, ugostitelja i tekstilnih radnika, koji za mesec dana i često više od 200 sati rada, jedva zarade kao odbornik za jednu sednicu - upozorava Kerešević, koji smatra da odborničke naknade ne bi trebalo da budu zarade nego pokriće za konkretne troškove koje imaju povodom sednice ili gubitka zarade na radnom mestu. (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.