SAD SU U VLADI SRBIJE, ALI ČIME SU SE NAŠI MINISTRI BAVILI 2000. GODINE? Za neke od njih ćete se baš iznenaditi
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić, Dragana Udovičić, AP

ko bi rekao...

SAD SU U VLADI SRBIJE, ALI ČIME SU SE NAŠI MINISTRI BAVILI 2000. GODINE? Za neke od njih ćete se baš iznenaditi

Izuzeci su Dačić i Ljajić

Objavljeno:

Sada su ministri u Vladi Srbije, a pre samo 18 godina, većina se nije uopšte bavila javnim poslom, niti su bili poznati srpskoj javnosti.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić su svakako izuzeci.

foto: EPA

Dačić je davne 2000. obavljao mnogo funkcija. Političku karijeru započeo je u fakultetskoj organizaciji Saveza komunista, a 1990. postao prvi predsednik mladih socijalista Beograda. Osam godina je bio portparol Socijalističke partije Srbije od 1992. do 2000. godine. Za člana Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS-a izabran je na Drugom kongresu 1992. godine. Od 1992. do 2004. godine bio je savezni poslanik u Veću građana Savezne skupštine SRJ i SCG. U Prelaznoj Vladi Republike Srbije od oktobra 2000. godine do januara 2001. godine bio je ko-ministar za informisanje. Od 2000. godine je bio član Odbora za bezbednost i spoljnu politiku oba veća savezne skupštine. Za predsednika beogradskog odbora SPS-a biran je 2000. i 2002. godine.

foto: Fonet

Ljajić je od 1989. do 2000. godine radio kao novinar za više dnevnih i nedeljnih časopisa u bivšoj SFRJ. Pisao je kolumne za sarajevski časopis "Muslimanski glas" i prištinski "Zeri". U politiku je zvanično ušao 1990. godine kada je izabran je za sekretara Stranke demokratske akcije Sandžaka. Od 1994. godine predsednik je Koalicije Sandžak koja je 2000. godine preimenovana u Sandžačku demokratsku partiju. Posle petooktobarskih promena izabran je za ministra za nacionalne i etničke zajednice u Vladi SRJ, a obavljao je i dužnost potpredsednka Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

foto: Fonet

Nebojša Stefanović je 2000. godine sticao radno iskustvo radeći u privatnim firmama različitih delatnosti – od onih koje su se bavile distribucijom računarske opreme do onih marketinških.

foto: Printscreen

Mihajlovićeva je od 1996. do 2006. godine bila zaposlena u Elektroprivredi Srbije - Javnom preduzeću za prenos električne energije "Elektroistok".

foto: Printscreen/ RTS

Siniša Mali pre preuzimanja položaja pomoćnika ministra za privatizaciju 2001. godine, radio je u Credit Suisse First Boston u Njujorku u Mergers & Acquisitions group.

foto: Fonet

Goran Knežević radnu karijeru započeo je u kombinatu „Servo Mihalj“ u Zrenjaninu, gde je kasnije postao direktor preduzeća SM Turist. Na tom mestu bio je do 2000. godine. Bio je član Demokratske stranke, a nakon promena 2000. godine izabran je za predsednika Izvršnog odbora Skupštine opštine Zrenjanin.

foto: Dragana Udovičić

Branislav Nedimović je bio član Demokratske stranke 2000. godine.

foto: Beta

Goran Trivan 2000. godine radio je u JP "Srbijašume" najpre kao direktor Biroa za projektovanje, planiranje i razvoj. Kasnije je postavljen na mesto Izvršnog direktora te kompanije.

foto: Fonet

Aleksandar Antić bio je odbornik u SO Zvezdara u dva mandata (1992-1996) i tri puta je biran za odbornika SPS u Skupštini grada Beograda.

foto: Fonet

Nela Kuburović je bila učenica.

foto: Espreso

Branko Ružić je u periodu od 1996. do 1999. godine obavljao funkciju studenta prodekana na FPN. Član je Socijalističke partije Srbije, a od aprila 2000. do decembra 2002.bio je predsednik Mladih socijalista.

foto: Beta

Aleksandar Vulin je od 2000. do 2002. godine bio pomoćnik direktora marketinga u firmi „Super pres“.

foto: Beta

Jadranka Joksimović je 2000. bila student.

foto: Fonet

Mladen Šarčević je bio profesor geografije.

foto: Fonet

Zlatibor Lončar je bio lekar.

foto: Zorana Jevtić

Zoran Đorđević je radio na rukovodećim pozicijama u oblasti finansijskog i izvršnog menadžmenta u domaćim i međunarodnim kompanijama.

foto: Filip Plavčić

Vanja Udovičić je 2000. sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije osvojio Evropsko prvenstvo u Lenenu.

foto: Beta

Vladan Vukosavljevic je od 1994. do 2001. godine suvlasnik je preduzeća za pružanje pravnih usluga u prometu nekretnina.

foto: Fonet

Slavica Đukić Deajnović bila je direktorka Kliničko-bolničkog centra u Kragujevcu od 1995. do 2001. godine, kada je razrešena rukovodeće funkcije, ali je ostala da radi u kragujevačkom KBC-u kao doktorka nauka na Psihijatrijskoj klinici.

Bonus video:

Espreso intervju - Eliza Hodža

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.