OBRADOVIĆ: Anketni odbor bi trebalo da se bavi kreditima indeksiranim u švajcarskim francima! Danas je zbog toga 39.000 porodica u problemu!
Foto: Petar Lazović

predlog za formiranje odbora

OBRADOVIĆ: Anketni odbor bi trebalo da se bavi kreditima indeksiranim u švajcarskim francima! Danas je zbog toga 39.000 porodica u problemu!

Obradović je rekao da ne može da veruje da guvernerka Jorgovanka Tabaković i drugi nadležni ne žele da reše ovako važan problem

Objavljeno:

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović izjavio je danas da će ta stranka predati predlog za formiranje anketnog odbora u Skupštini Srbije koji bi ispitao kako su "građani došli u dužničko ropstvo".

Obradović je na konferenciji za novinare u parlamentu kazao da bi anketni odbor trebalo da se bavi kreditima indeksiranim u švajcarskim francima, navodeći da je 39.000 porodica danas zbog toga u problemu.

On je skrenuo pažnju da će se zbog toga održati protesti ispred Ustavnog suda, Vrhovnog kasacionog suda i drugih državnih institucija koji će se, kako kaže, završiti štrajkom glađu porodica koje su zadužene u švajcarskim francima.

- Ne mogu da verujem da guvernerka Jorgovanka Tabaković i drugi nadležni ne žele da reše ovako važan problem - rekao je Obradović.

Odgovarajući na pitanje o udruživanju opozicije, Obradović je kazao da je ta stranka spremna da sarađuje sa svima kada je reč o formiranju fronta za fer i poštene izbore i slobodi medija, a za sve druge razgovore će, dodaje, odlučivati predsedništvo i Glavni odbor stranke, a to još uvek nije bilo na dnevnom redu.

Bonus video:

Espreso intervju - Eliza Hodža

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.