Crnogorci bahato troše budžet Republike Srbije! Za dve godine samo dve sednice, a dva miliona putnih troškova!
Foto: Promo

CRNOGORSKA PARTIJA tvrdi

Crnogorci bahato troše budžet Republike Srbije! Za dve godine samo dve sednice, a dva miliona putnih troškova!

Ni državni organi Srbije im ne mogu stati na put

Objavljeno:

Nakon što su državni organi Srbije sprečili zloupotrebu novca putem internog konkursa preko kojeg su rukovodioci Nacionalnog saveta Crnogoraca u Srbiji, pokušali da sami sebi dodele 3,5 miliona dinara i nakon što je Pokrajinski sekretarijat za nacionalne manjine otkrio nenamensku upotrebu sredstava koje ugovorima Savet dobija od AP Vojvodine, pojavile su se nove informacije kako se bahato troše budžetska sredstva namenjena crnogorskoj zajednici, piše u saopštenju Crnogorske partije.

Oni kažu da uprkos zakonskoj obavezi da održi minimum četiri sednice godišnje, Nacionalni savet Crnogoraca je za dve godine održao samo dve sednice, ali je potrošio na putne troškove dva miliona dinara.

- Ključ neosnovanog zarađivanja na štetu budžetskih sredstava krije se u načinu obračuna putnih troškova koji se ne računaju po realnim iznosima već po metodologiji obračuna naknade za upotrebu ličnog vozila u službene svrhe u maksimalnom iznosu.Tako se ta naknada pretvorila u izvor zarade koja višestruko prevazilazi objektivne putne troškove. Takva praksa se pojedincima osladila do te mere da su dolasci na neodržane sednice i odlasci na razne druge “sastanke” postali sami sebi svrha i izvor prihoda od više stotina hiljada dinara - piše u saopštenju.

Miodrag Becić, predsednik Saveta, troši milione na putne troškove
Miodrag Becić, predsednik Saveta, troši milione na putne troškove foto: Promo

Takođe dodaju da Miodrag Bećić, predsednik Saveta, od kada je izabran pre više od osam meseci, nije održao nijednu sednicu. Bez sednica i bez usvojenog obaveznog finansijskog plana, koji je osnov zakonitog rada, Becić troši milione na tzv. putne troškove i ugostiteljske usluge.

- Savet nema sopstvenu produkciju bilo kakvog sadržaja, nema zakonom utvrđene odbore i sve aktivnosti se svode na pasivno praćenje rada drugih nacionalnih savjeta. U takvim okolnostima postalo je moguće da nastane ugostiteljski račun od pet hiljada evra ili da predsednik nelegalnog Izvršnog odbora Miloš Paović za tri dolaska do Vrbasa u jednom mesecu zaradi skoro trostruku minimalnu zaradu u Republici Srbiji. I sve to u ime i na račun crnogorske zajednice u Srbiji - stoji u saopštenju ove partije.

BONUS VIDEO: ESPRESO ANKETA: Koga čekate?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.