SKUPŠTINA SRBIJE ZAVRŠILA RASPRAVU O SETU FINANSIJSKIH ZAKONA: Stamenković preporučila Rističeviću akupunkturu vudu tipa!
Foto: Zorana Jevtić

Zanimljivo!

SKUPŠTINA SRBIJE ZAVRŠILA RASPRAVU O SETU FINANSIJSKIH ZAKONA: Stamenković preporučila Rističeviću akupunkturu vudu tipa!

Tokom današnje rasprave, opozicija na predložene zakone nije imala veće primedbe

Objavljeno:

Skupština Srbije završila je danas načelnu raspravu o setu finansijskih zakona, a rad će pretresom o amandmanima nastaviti u sredu.

Guverner NBS Jorgovanka Tabaković kaže da je njihov cilj unapređenje poslovnig ambijenta u Srbiji, stvaranje pretpostavki za dalji razvoj finansijskog tržišta i dodatna zaštita korisnika finansijskih usluga.

Ona je danas, govoreći o Predlogu zakona o međubankarskim naknadama i posebnim pravilima poslovanja po platnim transkacijama, kazala da on omogućava da država preko NBS obezbedi sigurnost platnih transakcija i niže troškove za građane.

Objasnila je da se sada propisuje obaveza da se poravnanje za domaće transakcije obavlja u Srbiji pod nadzorom NBS i ostalih državnih organa što do sada nije bio slučaj, nezavisno da li se plaća stranim karticama koje su izdale domaće banke ili domaćom karticom koju su izdale domaće banke.

Tokom današnje rasprave, opozicija je govorila o javnom dugu Srbije, ali na predložene zakone nije imala veće primedbe.

Poslanik na listi SNS Marijan Rističević je reklamirajući povredu Poslovnika o radu pokazao fotografiju na kojoj poslanice DJB Branka Stamenković i Ana Stevanović "bioenergijom leče Sašu Radulovića", a Stamenkovića je reagovala rekavši Rističeviću da "mu preporučuje akupunkturu vudu tipa".

Poslanik SNS Veroljub Arsić je odgovarajući na kritike opozicionih poslanika o javnom dugu Srbije rekao da prethodna vlast nije bila iskrena prema građanima "u toj igri brojeva", a postavio je i pitanje zašto bivša vlast krije gde su potrošene pare od prodaje Mobtela i NIS-a.

Pored predloženih zakona, među kojima su izmene Zakona o stečaju, poslanici su razmatrali i nekoliko sporazuma o zajmovima.

Sednica na kojoj će raspravljati o amandmanima na predložene zakone zakazana je za sredu u 10 časova.

Bonus Video:

Espreso intervju - Eliza Hodža

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.