U JEDNOM TRENUTKU OSETIM NEIZDRŽIV BOL, ZGRČIM SE, CREVA POČINJU DA MI SE PRAZNE: Meho Omerović s mukom ispričao šta mu se desilo na nemačkom aerodromu!
Foto: Filip Plavčić

zatekla ga nevolja

U JEDNOM TRENUTKU OSETIM NEIZDRŽIV BOL, ZGRČIM SE, CREVA POČINJU DA MI SE PRAZNE: Meho Omerović s mukom ispričao šta mu se desilo na nemačkom aerodromu!

Omerović je rekao da je to bio nesporazum koji je za njega "traumatično iskustvo koje ne bi poželeo ni najvećem neprijatelju"

Objavljeno: 12:37h

Meho Omerović, poslanik SDPS na čijem čelu je Rasim Ljajić, kao član srpske parlamentarne delegacije priveden je 30. maja na aerodromu u Frankfurtu zbog navodne krađe u fri-šopu, a da je u pitanju bio nesporazum koji za njega predstavlja "traumatično iskustvo koje ne bi poželeo ni najvećem neprijatelju".

Kako je objasnio, još je na letu Beograd-Franfurt tog dana osetio stomačne probleme i išao u avionski toalet, što, navodi, mogu da potvrde i njegove kolege iz delegacije sa kojima je krenuo na službeni put.

- Stižemo na aerodrom i imamo kratko vremena do konekcije na šalteru 32 za let za Brisel, treba da ga uhvatimo, polako se svi upućujemo ka tom gejtu. Ja u jednom trenutku primetim usput one male fri-šopove koji nemaju čak ni svoje korpe, vidim akcija 30 odsto sniženje parfema, priđem, uzmem jedan parfem i tri karmina, imam ranac na desnom ramenu, i u jednom trenutku osećam stravičan, snažan, neizdrživ bol u stomaku, kao da mi je neko zabio nož. Sagnem se, zgrčim se, ispustim ranac i odjedanput osećam kako creva počinju da mi se prazne. Uspaničim se, izbezumim se i gledam gde su strelice za toalet, samo sam istrčao, bio u toaletu 10-15 minuta svestan da u ruci držim parfem i karmine. Posle se vraćam ka fri-šopu i vidim mlađeg čoveka u civilu i daje mi znak da priđem, ja u hodu prilazim kasi i kažem: "Znam, znam, medicinski problem, objasniću", počinje Omerović priču o ovom gotovo filmskom incidentu na frankfurtskom aerodromu.

On je, gostujući u jutarnjem programu kod Jovane i Srđana na Prvoj televiziji, objasnio da je momak iz obezbeđenja "pomislio da on ko zna šta još ima u rancu", te krenuo da "rovari po njemu".

- Ja mu objasnim o čemu se radi i on me dovede do kase, izlazi račun, moram da dam pasoš i bording kartu, vadim i novac da to platim i on tad vidi moj pasoš i pita me: "Je l` to diplomatski pasoš", ja kažem: "Jeste", kaže on: "Sačekajte". Zvao je nekoga 2-3 puta, pričao na nemačkom, ali ja ne znam nemački osim par reči iz partizanskih filmova. On kaže: "Sačekajte, doći će policija", dolazi posle 20 minuta stariji policajac sa bradom i mlađa policajka, ja ponovim šta se desilo, on pogleda pasoš i bording kartu, telefonom fotografiše jedno i drugo i pruži mi ruku: "Doviđenja, srećan put". Nisam se pozvao na diplomatski status, jer me to niko nije ni pitao, ja u tom trenutku imam samo diplomatski pasoš, jer sam na službenom putu. Te stvari koje sam želeo da kupim su ostale tamo i završena priča - ističe poslaniik.

On ogorčeno objašnjava da je, po dolasku u Brisel, svim kolegama ispričao šta se desilo, kao i da ni najvećem neprijatelju ne bi poželeo tu vrstu neprijatnosti koju je doživeo.

- 60 godina punim iduće godine, a sad sam ja kao lopov u pokušaju, kradem po fri-šopvima i to u trenutku kada sam član delegacije koja se bavi pitanjima bezbednosti. Svako ima pravo da traži se nekom oduzme poslanički imunitet, ali oduzeti ga posle nečega što stoji i u policijskom izveštaju - da sam priveden, identifikovan pasošem, izjavio da je to jedini dokument koji imam kod sebe, načelnik rekao da me puste kad mi se uzmu lični podaci i protiv mene nije podneta krivična prijava. Oni su kontaktirali i obavestili konzulat - završava Omerović.

Bonus video:

Espreso intervju - Eliza Hodža

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.