Vučić: Biće povećanja plata, a posebno me brine situacija na Kosovu
Foto: Marina Lopičić

Misli da su ostvareni rezultati dobri

Vučić: Biće povećanja plata, a posebno me brine situacija na Kosovu

Govoreći o Zakonu o privremenom umanjenju penzija, Vučić je kazao da "bez sumnje sledi ukidanje tog zakona"

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da će pre kraja godine plate biti povećane do 500 evra.

- Pre kraja godine imaćemo značajno povećaje plata. Danas je plata između 420 i 425 evra. One će se približavati blizu 500 evra - kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije. On je dodao da Srbija u prvom kvartalu ima 4,6 odsto rasta, u aprilu 4,3 odsto. - Završili smo maj mesec sa 8,4 milijarde dinara suficita, a predviđeno je bilo 37,6 milijardi deficita - kazao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić foto: Marina Lopičić

Govoreći o Zakonu o privremenom umanjenju penzija, Vučić je kazao da "bez sumnje sledi ukidanje tog zakona". - Rezultati u drugom i trećem kvartal će biti bolji. Biće ukinut Zakon o privremenom umanjenju penzija. Nema nikakve dileme, uskoro ide ukidanje -izjavio je on. On je dodao da odluke o penzionerima donosi država Srbija, a ne neko drugi. Komentarišući to što je danas godinu dana otkad je preuzeo dužnost predsednika Srbije, Vučić je kazao da "misli da su ostvareni rezultati dobri" i dodao da je Srbija dramatično unapredila svoju sliku u svetu, što je ocenio kao veoma važno sa političkog aspekta, ali i ekonomskog.

Takođe, rekao je da je veoma zabrinut poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji. - Plašim se da su rešili da uz nečiju prećutnu podršku, ne samo da unesu nemir i strah u Srbe, posebno Srbe povratnike južno od Ibra, već da i onim što su radili sa Markom Đurićem i sa nesprovođenjem istrage o ubistvu Olivera Ivanovića unesu dodatan strah na sever Kosova - kazao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić foto: Marina Lopičić

On je rekao da se "plaši da će u jednom trenutku preduzeti i neke druge mere" i zamolio "ljude u međunarodnoj zajednici" da vode računa o tome. Predsednik Srbije je dodao da zna kako je sve to funkcionisalo do 2003. godine na Kosovu i Metohiji. - Tada smo imali usaglašenu priču, standardi pre statusa, a oni ni tada nisu postojali kao ni danas. Klik i okidač za davanje nekakve nezavisnosti kosovskoj autonomiji su bili nemiri i neredi 2004. kada Albanci preuzimaju stvar u svoje ruke i uvek uz direktnu podršku pojedinih zapadnih zemalja - istakao je on.

Upitan kako međunarodna zajendica reaguje na sva dešavanja na Kosovu i Metohiji, Vučić je kazao da "oni sve vreme pričaju o sporazumu koji ne postoji". - Šta će da kaže međunarodna zajednica, sede i gledaju u mene i spuste glavu. Oni sve vreme pričaju o sprazumu koji ne postoji, ne znaju šta da rade sa sobom - kazao je on. On je dodao da su izjave predstavnika sa Kosova "zastrašujuće" jer oni u lice kažu celoj Evropi i svetu da ih ne interesuje ZSO. - Njih ne interesuje Briselski sporazum - dodao je Vučić. Komentarišu održavanje festivala "Mirdita dobar dan" u Beogradu, Vučić je kazao da je time "Srbija pokazala razliku, kojom građani Srbije treba da se ponose". - Srbija je postala normalna i pristojna zemlja, treba da se dičimo demokratskim kapacitetima Srbije - ocenio je predsednik. On je dodao da je održavanje tog festivala pogodilo mnoge građane Srbije i da je imao mnoge političke rasprave po tom pitanju. - Mi se ponosimo jer imamo tu vrstu demokratskog kapaciteta. Naša policija je na normalan način zaustavila ljude - kazao je Vučić.

U vezi sa rešenjem statusa Kosova i Metohije "niko neće ništa kriti" od građana Srbije, kao i da je referendum jedan od mogućih načina izjašnjavanja građana o tom pitanju. - Od ljudi niko neće da krije ništa, kada budemo imali nešto sa čim budemo mogli da izađemo pred ljude, izaći ćemo pred narod a jedan od načina je i referendum. Ako budete želeli da menjate Ustav, moraćete da idete na referendum - kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije. Upitan ko će biti kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda, Vučić je rekao da će odluku o tome doneti beogradski odbor SNS-a. Bonus video: TAMARA VUČIĆ BLISTALA na proslavi Dana srpske diplomatije! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.