ŠEŠELJ POSETIO LEGIJU U ZATVORU: Ne žali za Đinđićem, sve je režirano i namešteno! Uključujem se u borbu za Legijino puštanje na slobodu!
Foto: Beta/Profimedia

espreso saznaje

ŠEŠELJ POSETIO LEGIJU U ZATVORU: Ne žali za Đinđićem, sve je režirano i namešteno! Uključujem se u borbu za Legijino puštanje na slobodu!

Šešelja je Legija srdačno dočekao

Objavljeno:

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj danas je bio u poseti Miloradu Ulemeku Legiji u zatvoru Zabeli.

Šešlje je za Espreso rekao kako ga je Legija srdačno dočekao, i kako je poseta trajala sat vremena.

- Razgovarali smo o raznim stvarima, ali najviše o merama koje treba preduzeti da bismo se izborili da mu se obnovi postupak. Ja ću se sad u to uključiti, zajedno s njegovim advokatom. On, zaista, raspolaže, snažnom argumentacijom - rekao je Vojislav Šešelj za naš portal.

O kakvoj precizno argumentaciji se radi, lider radikala nije želeo da nam kaže, ali je naglasio kako će istu uskoro sistematično prezentovati u javnosti.

Nakon razgovora s Legijom Šešelj je pokazao papir koji mu je predao Ulemek, osuđen za ubistvo Đinđića. Na njemu je rukom napisano da Ulemek daje Vojislavu Šešelju ovlašćenje da lider radikala sa svojim pravnim timom pokrene postupak revizije sudskog postupka u kom je Ulemek osuđen na najtežu kaznu zatvora za ubistvo premijera Srbije.

- Ovlašćujem dr Vojislava Šešelja da u moje ime i u dogovoru s mojim advokatima pokreće sva pravna pitanja ulaže sve sudske podneske u cilju ostvarivanja revizije sudskih postupaka koji se vode protiv mene i u kojima sam osuđen - napisao je Ulemek.

Kako je Šešelj rekao, Ulemek je zadovoljan uslovima koje ima u Zabeli, čita, piše trenira, ali takođe ni ne žali za ubijenim premijerom Zoranom Đinđićem, za čije ubistvo je dobio maksimalno propisanu kaznu zatvora od 40 godina.

- U svakom slučaju, sve je bilo režirano i namešteno u postupku zbog kog je Legija u zatvoru - naglasio je Šešelj.

Na pitanje da li je sa Legijom razgovarao o Kosovu kako je sinoć najavio, Šešelj je rekao kako o tome danas nisu pričali, jer su razgovarali o drugim stvarima.

-To je bio moj politički govor, u kom sam ja rekao, da Srbija čeka njih dvojicu da se što pre vrate. A Legija je to svakako sinoć već video na nekoj televiziji, ne znam na kojoj - rekao je lider radikala za Espreso.

Vojislav Šešelj dodao je još i da sutra ide u posetu Zvezdanu Jovanoviću, te kako će sa njim da priča o istoj stvari kao s Legijom. Šešelj je rekao i da će dvojici osuđenika "uplatiti neki dinar u pošti” jer ne može ništa da im unese u zatvor.

Bonus Video:

Branislav Lečić, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.