SVAKA ČAST, MUŠKARČINE, PLJUJETE ŽENE: Totalni haos i divljaštvo obeležili protest radikala zbog početka festivala MIRDITA, DOBAR DAN!
Foto: Espreso

lepo vaspitanje

SVAKA ČAST, MUŠKARČINE, PLJUJETE ŽENE: Totalni haos i divljaštvo obeležili protest radikala zbog početka festivala MIRDITA, DOBAR DAN!

Tokom protesta i jedna i druga strana sukobljavale su se s policijom

Objavljeno:

Festival "Mirdita, dobar dan!", koji predstavlja savremenu kulturnu scenu Prištine u Beogradu, otvoren je sinoć projekcijom filma "Brak" (Martesa) u beogradskom Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Tim povodom, u znak protesta, predstavnici SRS okupili su se sinoć ispred hrama Svetog Save, gde su izrazili protest zbog festivala, ali i pokušali da probiju kordon policije ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju, gde se festival održavao.

O tome da je sve ono što se izdešavalo sinoć ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju uzdrmalo javnost svedoče i društvene mreže koje "gore" od komentara zbog sinoćnjeg haosa.

Uvrede su dolazile s obe strane "ograde", od strane pristalica i simpatizera Srpske radikalne stranke, od učesnika festivala, ali i pripadnika LDP-a.

foto: Beta

Usled pokušaja proboja kordona policije pristalica SRS-a, jedna od pripadnica LDP-a Anita Mitić, našla se na meti uvreda Miljana Damjanovića.

- Marš odavde - vikao je Damjanović nakon čega je i pljunuo u pravcu Anite Mitić.

Ovaj postupak mladog radikala šokirao je javnost.

Đorđe Žujović iz LDP, pokušao je da smiri situaicju.

Stefan Šparvalo, koordinator udružnja "Da se zna", na svom Tviter profilu objavio je nekoliko rečenica koje su policajci upućivali onima koji su na sinoćnjem skupu bili protiv onoga što su radile pristalice SRS.

- Što zbog vaših provokacija mi da naj**emo? Šta ih dirate? Poviči još nešto, uhapsićemo te - napisao je na Tviteru.

Šparavalo je još na svom Tviter profilu naveo i kako je on sa još par ljudi prišao, a potom i pitao radikalsku masu gde im je predsednik stranke Vojislav Šešelj.

- Nas par je prišlo radikalskoj masi kojoj sam uzviknuo, a gde vam je Šešelj? Na Pinku, pi*de - stoji u Šparavalovom tvitu.

On je na Tviteru takođe napisao da je njega policija fizički uklonila, a neke i uz španske kragne.

Kao zaključak na celu sinoćnju situaciju, Šparavalo je napisao kako radikale, ali i zavetnike nije briga za srpske žrtve, kao i kako se oni sete spaljenih manastira, ubijenih civila od strane OVK i drugih zločina, samo onda kada im takvi događaji donose pažnju javnosti.

S druge strane, radikali se ponose onim što su učinili, što je vidljivo iz tvita Vjerice Radete:

Bonus Video:

Miljan Damljanović SRS: Dovoljno su nas ubijali, nećemo dozvoliti da nas ubiju ponovo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.