DA LI SAM JA NA ČELU MEĐUNARODNE BANDE LOPOVA, PROCENITE SAMI: Vuk Jeremić progovorio o odnosima s uhapšenim političarima!
Foto: Fonet/Marija Oković

stigao odgovor

DA LI SAM JA NA ČELU MEĐUNARODNE BANDE LOPOVA, PROCENITE SAMI: Vuk Jeremić progovorio o odnosima s uhapšenim političarima!

Jeremić je poslednjih dana glavna tema u medijima

Objavljeno:

Poslednjih dana mediji bruje o poslovnim vezama predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića i bivšeg ministra unutrašnjih poslova Hongkonga Patrika Hoa i bivšeg ministra spoljnih poslova Senegala Šeik Tidijana Gadia.

Oni su, naime, uhapšeni u Njujorku zbog optužbi za davanje mita zvaničnicima afričke vlade.

Pošto su oni saradnici Jeremića i njegove organizacije CIRSD, Jeremić je postao glavna tema u medijima, koji se sada pitaju odakle mu novac, da li je upleten u razne malverzacije, koliko je novca potrošio iz budžeta Srbije dok je bio ministar spoljnih poslova...

Zbog svega toga, Jeremić odgovara na optužbe i govori da su njega proverile Amerika, Rusija, Kina, Francuska i Velika Britanija kad je bio u trci za generalnog sekretara, i da mu nije jasno, ako te velike sile nisu ništa pronašle, šta to može sada da pronađe srpska vlast.

- Kada vas biraju za generalnog sekretara glasa Savet bezbednosti. O Savetu bezbednosti sede Amerika, Rusija, Kina, Francuska i Velika Britanija. Tih pet država, za koje možemo reći da su, uslovno rečeno najmoćnije države sveta, sa zajedničkim kapacitetom da provere baš sve na kugli zemaljskoj. Ako su one proveravale sve nas, uključujući i mene, i ukoliko tih pet najmoćnijih država sveta nije pronašlo ništa sporno u mojoj biografiji, do te mere da sma od prvog pa do poslednjeg, šestog kruga glasanja u UN bio jedan od dva kandidata na vrhu, na kraju završio u samom finalu završio na drugom mestu, onda zaista ne vidim kakve bi to dokaze mogla da ima srpska vlast, kad ih ovih pet država nije imalo - poručio je Jeremić.

Bonus video:

Glumac Dejan Jelača čita tvitove o sebi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.